Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puskás Akadémia: “Mindenkiben megvolt az akarat”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában kellemetlen meglepetésre a Puskás Akadémia kettős vereséggel esett ki a lett RFS csapata ellen…

 

A visszavágó hazai pályán történő 2-0-s elvesztése után a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt úgy értékelt, hogy a továbbjutás sorsa az első mérkőzés elején pecsételődött meg:

“Az első félidőben nem bírtuk összehozni a gólt, pedig volt rá néhány lehetőségünk. Hiányzott a játékunkból a tűz, a kiemelkedő egyéni teljesítmény, főleg Balutától vártam volna. Az ellenfél jól védekezett, és az történt, amit nagyon nem szerettünk volna: az ellenfél az első helyzetéből gólt szerzett, amitől sajnos mentálisan megtört a csapat. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert éreztem rajtuk, hogy mindent megpróbáltak az első félidőben. A másodikban is akartunk, jött ráadásul Géresi Krisztián, aki hozta azt a kreativitást, amit vártam volna. Próbálkoztunk megszerezni a becsületgólt, mindenkiben megvolt az akarat, erre büszke is vagyok. Ezt a párharcot az első mérkőzés első huszonöt percében veszítettük el.”

A három magyar induló közül egyedül az Újpest csapata maradt versenyben az Európa-konferencialiga selejtezőjében, amely a liechtensteini ellenfél magabiztos kiejtése után a következő körben a svájci Basel csapatával találkozhat.