Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újra élre állt a Kisvárda

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 9. fordulójának utolsó két mérkőzését a vasárnap délutáni órákban bonyolították le…

 

A Kisvárda csapata a 31. perctől emberhátrányban játszva ért el 0-0-s döntetlent az Újpest ellen, ezzel Joao Janeiro fiai egyel több meccset játszva ismét a Ferencváros elé kerültek a bajnoki tabella élén. A hazaiak ugyan ígéretesebben kezdték a mérkőzést, de az első félóra végeztével egy kontra végén a montenegrói Driton Camaj szabálytalanságát kiállítással jutalmazták, így hamar létszámfölénybe kényszerültek. Egyenlő létszám mellett kiegyenlítettebben alakult a mérkőzés, és bár a lila-fehérek próbáltak dominálni, akár a várdaiak is begyűjthették volna a három pontot. Végül nem született döntés, a Kisvárda az élre ugrott, az Újpest továbbra is nyeretlenül sereghajtó.

Kisvárda – Újpest 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.
Kiállítva: Camaj (31.), ill.

A nap második mérkőzésén sokáig nem született találat, végül a Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte a Debrecent két alsóházi csapat meccsén. A Lokit egykor két bajnoki címhez vezető Supka Attila éppen korábbi csapata ellen debütált a matyóföldiek kispadján, akik sokáig hiába próbálkoztak aktívan mindkét félidőben, képtelenek voltak érdemben ráerőltetni akaratukat ellenfelükre. Végül aztán a 85. percben Farkas bejátszásából Stefan Drazic kapásból lőtte a hálóba a Zsóry győztes találat. Egymást követő hat nyeretlen meccs után a matyóföldiek újra győzelmet ünnepelhettek, mellyel a nyolcadik helyre kapaszkodva a most legyőzött Debrecent is maguk mögé utasították.

Mezőkövesd – Debrecen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Drazic (85.), ill.

A 9. forduló eredményei

Péntek
MTK Budapest – Puskás Akadémia 0-1

Szombat
Gyirmót – Paks 2-1
Ferencváros – Zalaegerszeg 1-2
Fehérvár – Honvéd 2-1

Vasárnap
Kisvárda – Újpest 0-0
Mezőkövesd – Debrecen 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye