Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai hamarosan újra pályára léphet a Mainzban

Német sajtóértesülések szerint a magyar válogatott támadója és csapatkapitánya hamarosan ismét pályára léphet klubcsapatában, a Bundesligában szereplő Mainzban.

(Photo by Frederic Scheidemann/Getty Images)

A német Bild információi szerint egy hónappal térdműtétjét követően Szalai Ádám teljesen felépült sérüléséből, így már akár pénteken pályára is léphet a Mainz színeiben az Augsburg elleni bajnoki találkozón.

Szalai négy héttel ezelőtt, a Freiburg elleni bajnokin szerzett egy térdsérülést, és szinte rögtön ezután artroszkópos eljárással meg is műtötték. Akkoriban hat hetet jósoltak neki a csapat orvosai, a magyar támadó viszont szinte csodával határos módon egy hónappal az operációja után már készen áll a visszatérésre, amit a Mainz sportigazgatója, Martin Schmidt is megerősített.

“Mi is nagyon meglepődtünk. Ádám a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattársaival, így a hétvégi fordulóban már arra is képes lesz, hogy pályára lépjen.”

– nyilatkozta Schmidt a Bildnek.

“Azt tapasztaltuk, hogy a rutinosabb játékosok könnyebben birkóznak meg az ilyen sérülésekkel és az ezzel járó kényszerszünetekkel.”

– ezt már a Mainz erőnléti edzője, Axel Busenkell mondta Szalairól.