Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Könnyedén megnyerte a Fehérvár elleni derbit a Ferencváros!

A labdarúgó NB I 13. fordulójának rangadóján a Ferencváros a MOL Fehérvárt látta vendégül, amelyet végül a zöld-fehérek a vártnál jóval simábban megnyertek.

Nagy iramban vágott neki mindkét csapat a mérkőzésnek, és az első komoly helyzetből rögtön gól is született. Civic beadásánál Heister nem tudott tisztázni, a labda pedig Zubkovhoz került, aki egy gyönyörű cselt bemutatva elküldte Stopirát, majd higgadtan a léc alá vágta a labdát, 1-0! A vezetést követően a Fradi kissé visszább állt, így a Fehérvár előtt is adódtak lehetőségek, de ezek is inkább többnyire a hazaiak hibáiból alakultak ki. A vendégek túlságosan kinyíltak a játékrész végéhez közeledve, amit a zöld-fehérek egy kontratámadás során meg is büntettek. A Fehérvár beadásából ugyanis Laidouni indította el a kontrát, majd kiugratta Ryan Mmaeét, aki Stopirát kicselezve a hosszúba vágta a játékszert, 2-0!

A második játékrészben sem tudta a maga javára fordítani a játék képét Szabics Imre együttese, sőt sokszor a saját kapujuk előteréből sem tudtak kiszabadulni. Az 58. percben aztán Szendrei passzolta el a labdát a saját kapuja előtt, amit a Fradi egy gyors támadással megbüntetett, Ryan Mmaee rendkívül önzetlenül bepasszolta Uzuninak a labdát, ő pedig közelről nem hibázott, 3-0! A 3. gól végleg eldöntötte az összecsapást, a Fehérvár nem tudott és már nem is akart igazán mit kezdeni a mérkőzéssel. A véghajrához közeledve a Fradi büntetőhöz jutott Kovács hibája után, de Laidouni nem tudta értékesíteni a tizenegyest. A mérkőzés végén még egy fehérvári játékost kiállítottak, de ez már nem változtatott semmin, a Ferencváros a vártnál jóval simábban megnyerte az összecsapást.

Ferencváros – MOL Fehérvár 3-0 (2-0)
Helyszín: Groupama Aréna Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.) ill.-
Sárga lapok: Blazic (37.), Vécsei (47.), Besic (70.) ll. Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (64.), Fiola (69.), Petrjak (72.)
Kiállítás: -ill. Bambgoye (90+3.)

Ferencváros: Dibusz – Civic, S. Mmaee, Blazic, Wingo (Botka 67.) – Vécsei (Besic 59.), Laidouni, Uzuni (Zachariassen 60.), Marin (Tokmac 59.), Zubkov (Mak 86.) – R. Mmaee Vezetőedző: Peter Stöger

MOL Fehérvár: Kovács – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya 86.) – Nego, Makarenko, Szendrei (Alef 67.), Petrjak – Dárdai (Bamgboye 63.), Kodro (Nikolic 86.) Vezetőedző: Szabics Imre

 

A 13. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Zalaegerszeg 1-1 Mezőkövesd

Szombat:
Paks 4-1 Puskás Akadémia
Gyirmót 1-1 Kisvárda
Újpest 3-1 Debreceni VSC

Vasárnap:
Ferencváros 3–0 MOL Fehérvár
19:45 Honvéd – MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: