Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-pótselejtezők: máris a portugálok kiesését várják… Görögországban!

A világbajnoki pótselejtezők múlt heti kisorsolásán biztossá vált, hogy az előző két Európa-bajnokság győztese, vagyis Portugália és Olaszország közül az egyik nem lehet ott a 2022-es, katari tornán. A portugálok bukására pedig máris várakozik valaki.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Ennek a várakozásnak pedig oka van. A görög szövetség elnöke, Panagiotis Dimitriou szeretné azt, hogy a portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos vegye át a „Kalóz hajót”. A hellének első embere idén foglalta el a kulcspozícióját, és már keresi az új edzőt Görögország kispadjára.

A görög kapitány, John van’t Schip a sikertelen vb-kvalifikációnak „köszönhetően” az év végén távozik. Utódjaként pedig Fernando Santos lehetne, aki korábban már komoly sikert ért le a kék-fehérekkel. Így pedig nem is csoda, hogy az Eb-győztes szakemberért ennyire rajong Dimitriou:

„Szeretem a fegyelmet. Szeretnék egy fegyelmezett edzőt szövetségi kapitánynak, mint amilyen a németeknél, az olaszoknál vagy a portugáloknál van. Garantáltan külföldi lesz az utód. Fernando Santos a legnagyobb vágyam. Várnunk kell márciusig, aztán meglátjuk.”

– nyilatkozta az elnök úr.

Santos 2014. óta vezeti a portugálokat, előtte pedig már irányította a görög nemzeti csapatot is négy éven keresztül. A szerződése jelenleg 2024. július 31-ig érvényes a hazájával.