Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Napoli otthonában is nyerni tudott az Atalanta! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 16. fordulójának szombat esti rangadóján a Napoli az Atalantát látta vendégül. A találkozó végig hatalmas iramot hozott és két fordítást is tartogatott, de végül az Atalanta örülhetett a 3 pontnak.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Nagyon jól kezdett a listavezető Napoli otthonában az Atalanta, hiszen a 7. percben már előnybe is kerültek. Egy előrevágott labdát Zapata tudott megszelidíteni Rrahmani mellett, majd visszatette a labdát Malinovskynak, aki védhetetlen erejű bombát ragasztott Ospina kapujába, 0-1! A félidő közepén Zapata előtt adódott esély, hogy megduplázza csapata előnyét, de lövése kevéssel elkerülte a kaput. A játékrész második felében egyre inkább át tudta venni az irányítást a hazai gárda, amit Lozano és Mertens veszélyes kísérletei is jeleztek. A 40. percben aztán ez a fölény egyenlítéssé érett, miután Zielinski megtalálta a rést az Atalanta védelmén, 1-1! A szünetre így sikerült ledolgoznia a hátrányát a listavezetőnek.

A második játékrészt ott folytatta a Napoli, ahol az elsőt abbahagyta. A 47. percben Mertens ugratták ki, aki a saját térfeléről indulva a kapuig vezethette a labdát, majd Musso mellett higgadtan a kapufa helyezte a játékszert, 2-1! A bekapott gólt követően az Atalanta igyekezett ritmust váltani, és a kapuja elé szegezte a Napolit. A 65. percben Ospina még nagy bravúrral védeni tudta Zapata fejesét, de egy minutummal később már ő is tehetetlen volt. Ekkor ugyanis Demiralt ugratták ki, aki kiszorított helyzetből a léc alá tudta varrni a labdát, 2-2! 5 perccel később az Atalanta már az előnyt is megszerezte, miután Freuler is egy szép gurítással bevette a Napoli kapuját, 2-3! Ezt követően hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében a Napoli, nem tudák gólra váltani a helyzeteiket, így elszenvedték szezonbeli második vereságüket.

Napoli – Atalanta 2-3 (1-1)
Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona Vezette: M. Mariani
Gólszerzők: Zielinski (40.), Mertens (47.) ill. Malinovsky (7.), Demiral (66.), Freuler (71.)
Sárga lapok: Rrahmani (58.), Malcuit (64.) ill. Malinovsky (17.), Pasalic (82.), Djimsiti (87.)
Kiállítás: -ill.-

Napoli: Ospina – Jesus, Rrahmani, Di Lorenzo – Rui, Zielinski, Lobotka (Demme 56.), Malcuit (Polinato 85.) – Elmas, Mertens (Petagna 67.), Lozano (Ounas 67.) Vezetőedző: Marco Domenichini

Atalanta: Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Zappacosta (Hateboer 46.), de Roon, Freuler, Maehle (Djimsiti 82.) – Pessina (Ilicic 56.), Malinovsky (Pasalic 74.) – Zapata (Muriel 82.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 16. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
AC Milan 2-0 Salernitana
AS Roma 0-3 Inter
Napoli 2-3 Atalanta

Vasárnap:
12:30 Bologna – Fiorentina (Tv: Sport 2)
15:00 Spezia – Sassuolo
15:00 Venezia – Verona (Tv: Sport 2)
18:00 Sampdoria – Lazio (Tv: Sport 2)
20:45 Juventus – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Empoli – Udinese (Tv: Sport 1)
20:45 Cagliari – Torino (Tv: Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: