Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros ukrán légiósa sem lép pályára a mostani fordulóban!

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros együttese hivatalos közleményben jelezte, hogy ebben a fordulóban nem lép pályára Olekszandr Zubkov a Gyirmót elleni bajnokin.

Olakszandr Zubkov az elmúlt hetekben sérülés miatt nem állt a Ferencváros rendelkezésére, és még a mostani, Gyirmót elleni bajnokin sem fog pályára lépni. Az ukrán futballista azonban most nem a sérülése okán marad távol, hanem a hazájában uralkodó helyzet miatt azt kérte a klubvezetéstől, hogy ne kelljen játszania a mai, hazai bajnokin.

A 25 éves támadó úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert most elsősorban az Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik.

A Ferencváros a közleményében jelezte, hogy elfogadták a 25 esztendős futballista kérését, és leszögezték, hogy a klub minden dolgozója, sportolója és sportvezetője a békében hisz, de nem kívánnak a politikai kérdésekkel foglakozni. Zubkov kérése nem egyedi eset az NB I-ben, hiszen tegnap például a Mol Fehérvár ukrán légiósai sem léptek pályára a Paks ellen 3-2-re elveszített találkozón.

A Ferencváros ma este 19 óra 30 perctől látja vendégül a Gyirmótot az NB I 22. fordulójában.