Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Tuchel tud a védőjét érintő pletykákról

Roppant különleges az angol bajnokságban szereplő Chelsea helyzete. Miközben a pályán sikert sikerre halmozza a londoni klub, addig a klubházban rengeteg a bizonytalanság. Több játékos is távozóban van a „Kékektől”.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A Bajnokok Ligájában címvédőként ismét ott van a legjobb nyolc között a gárda, illetve a bajnokságban is szinte biztosan ott lesz a dobogón. Mégsem lehet teljesen nyugodt Thomas Tuchel. Lőw Zsolt főnökének védelme ugyanis a nyáron elképzelhető módon szétesik. A csapatkapitány César Azpilicueta szerződése a napokban hosszabbodott meg automatikusan, bár maradására még így sem biztos, hogy mernénk fogadnia. A spanyol védővel ellentétben Andreas Christiansen eligazolása már szinte garantálható. A dán légiós állítólag az FC Barcelonával egyezkedik.

Tuchel mester a mai sajtótájékoztatóján előbb Azpilicuetaval kapcsolatban, majd Christiansenről szót ejtve nyilatkozott:

„Tudtam, hogy ez megtörténik, és ez egy jó hír a számunkra. Ő a kapitányunk, a kezdőcsapat tagja, és tudja, hogy mennyire számítok rá, hogy mennyire fontos ennél a klubnál. Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a Chelsea-ben folytatja. Mi is hallottunk róla (Christiansen) pletykákat, de nem tudok semmit sem megerősíteni. A napokban nem beszéltem vele.”

– igyekezett diplomatikus lenni, a korábbi PSG-edző.