Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A véghajrában bukott el két pontot a Puskás Akadémia a Mol Fehérvár otthonában!

Az NB I 29. fordulójának szombati játéknapján a 4. helyre hajtó MOL Fehérvár és az ezüstéremért küzdő Puskás Akadémia csapott össze.

Nem kellett sokat várni a találkozó első góljára, miután a 3. percben Kodro bevette a vendégek kapuját. A Fehérvár támadója a rövid alsóba tekerte a játékszert, Tóth Balázs nem ért le a lövésre, 1-0! A félidő közepéig nem alakultak ki újabb lehetőségek, ezek a percek inkább a durvaságokról szóltak, elsősorban Fiola és Baluta előadásában, akik gyakran egymást aprították. A következő komoly helyzet a 26. percben alakult ki, és ebből is gól született. A Puskás egy ellentámadás végén tudott egalizálni, Zahedi fejesgóljának köszönhetően, 1-1! A nagyszünetig egy másik alkalommal is betalált a vendégek támadója, de azt lesről tette, így maradt az 1:1-es állás a szünetig.

A második játékrész elején viszont Zahedi már szabályos gólt szerzett. A támadó egy újabb beívelt labdát juttatott a hálóba, de ezúttal nem fejjel, hanem kapásból jobbal mattolta Kovácsot, 1-2! A Fehérvárnak nem igazán volt válasza arra, hogy hátrányba kerültek, és úgy fordultak rá a véghajrára, hogy a második félidőben nem is dolgoztatták meg Tóth Balázst. Ez egészen a 84. percig nem is változott, ekkor viszont Nego került ígéretes helyzetbe, de Tóth nagy bravúrral hárítani tudott. Nem sokkal később Heister próbálkozott meg egy kapáslövéssel, de ez a kísérlet elsuhant a kapu előtt. A hosszabbításra aztán emberhátrányba került a Puskás, miután Baluta megkapta a második sárgáját, ezt pedig ki is tudták használni a hazaiak. Egy előreívelt labdát Kodro tudott a kapura tenni, de ezt Tóth bravúrral védte, a felpattanót viszont Stopira a hálóba fejelte, 2-2! Így végül egy pontot otthon tudott tartani a Fehérvár, de ez a döntetlen igazából egyik félnek sem jó eredmény.

MOL Fehérvár – Puskás Akadémia 2-2 (1-1)
Helyszín: MOL Aréna Sóstó Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Kodro (3.), Stopira (90+5.) ill. Zahedi (25., 53.)
Sárga lapok: Fiola (12.), Funsho (62.), Pinto (63.) ill. Baluta (5.), Szolnoki (20.), Urblik (79.)
Kiállítás:ill. Baluta (90+2.)

MOL Fehérvár: Kovács – Shabanov (Lednev 87.), Stopira, Rus – Heister, Zulj (Makarenko 68.), Fiola (Pinto 46.), Nego – Kodro, Funsho (Dárdai 68.) – Nikolic Vezetőedző: Michael Boris

Puskás Akadémia: Tóth – Szolnoki, Spandler, Stronati, Nagy – van Nieff, Favorov (Nunes 80.), Urblik (Skribek 79.), – Bakti (Corbu 71., Deutsch 90+2.), Zahedi (Komáromi 90+2.), Baluta Vezetőedző: Hornyák Zsolt

 

A 29. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
MTK 0-4 Mezőkövesd

Szombat:
Kisvárda 1-0 Debreceni VSC
Zalaegerszeg 2-3 Paks
MOL Fehérvár 2–2 Puskás Akadémia

Vasárnap:
17:30 Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)
19:30 Gyirmót – Budapest Honvéd (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: