Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: a Monza nyerte a lombardiai rangadót – videóval

Az első forduló mérkőzéseinek lebonyolítása után már az elődöntők zajlanak az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásában, ahol ezen a hétvégén rendezik a visszavágókat, és kialakul a feljutásért zajló döntő párosítása…

 

A három fordulóból álló Playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett az elődöntőben kapcsolódott be. Az egyes párharcokban a bajnokságban jobb helyen záró csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A második elődöntő-párharc első felvonását a Monza idegenben 2-1-re nyerte a Brescia ellen, így hazai pályán az egygólos vereség is belefért volna számukra a döntőhöz.

A Pisa döntőbe jutása után a Brescia hátrányból igyekezett kiharcolni a továbbjutást, és a hetedik percben meg is szerezték az első góljukat, miután egy kis szöglet után Leris lekészítéséből Matteo Tramoni lőtt közelről a rövid felsőbe. A bekapott gól után a hazai gárda igyekezett átvenni a kezdeményezést, az első mérkőzésen duplázó Gytkjaer fejese nem sokkal kerülte el Joronen ketrecét. A Monza további támadásai ellenére kevés valamire való lehetőség adódott előttük. Az első félidő hajrájában a Brescia előtt adódott tizenegyesgyanús szituáció, de végül nem ítéltek büntetőt, és maradt az 1-0-s vendég vezetés a szünetre, ami még mindig a Brianzoli továbbjutását jelentette. A második félidő elején a hazaiak Mazzitelli révén kapufáig jutottak, majd a másik oldalt Leris lövését Di Gregorio bravúrral hatástalanította. Húsz perccel a vége előtt Gytkjaer kiugratásából Leonardo Mancuso pöckölte gyönyörűen az egyenlítő gólt a Brescia kapujába, mellyel újra jelentős lépéselőnybe került a Monza. A bekapott gól után Corini mester kihasználta a hátralévő három cserelehetőségét. A Rondinelle a nagy hajrá és igyekezet ellenére képtelen volt újabb gólt szerezni, ellenben a ráadásban Marco D’Alessandro egy remek szóló végén eredményes volt, így a Monza kettős győzelemmel jutott tovább.

Silvio Berlusconi és Adriano Galliani csapata egyetlen lépésre került a hőn áhított Serie A-s feljutástól.

Serie B Playoff, elődöntő, visszavágó:
Monza – Brescia 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Mancuso (70.), D’Alessandro (90+4.), ill. Tramoni (7.)

 

 

Serie B Playoff, az első forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1
Brescia – Perugia 3-2 – hosszabbítás után

Serie B Playoff, az elődöntők eredményei:

Első mérkőzések:
Benevento – Pisa 1-0
Brescia – Monza 1-2

Visszavágók:
Pisa – Benevento 1-0
Monza – Brescia 2-1

A döntő mérkőzéseire a jövő hét folyamán, május 26-án, csütörtökön és 29-én, vasárnap kerülhet sor.