Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: a Monza egygólos előnybe került a Pisa ellen – videóval

Az elődöntők lebonyolítása után a csütörtök este az olasz másodosztályú (Serie B) rájátszás döntőjének első mérkőzését rendezték meg a Monza és a Pisa között. A párharc végső győztese feljut a Serie A-ba…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images )

A döntő első mérkőzését a Monza vívhatta hazai pályán, miközben a Nagy Ádámot is soraiban tudó Pisa várt rájuk ellenfélként.

A hazai gárda nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután egy gyors ellentámadás végén Ciurria elfutását követően tökéletes bejátszást intézett középre, melyet a kapu előteréből Dany Mota továbbított a hálóba. A bekapott gól után a vendégek igyekeztek rákapcsolni, és több ígéretes támadást vezettek, de Luccáék az ellenfél kapuja előtt veszélytelennek bizonyultak. Ezzel szemben a Monza előtt további lehetőségek adódtak, Dany Mota a félidő derekánál akár újabb gólt szerezhetett volna, de közeli fejese elkerülte Nicolas kapuját. Az első játékrész a hazaiak 1-0-s vezetésével végződött. A szünet után mindkét csapat előtt komoly helyzet adódott, azonban Lucca lövését Di Gregorio hárította, majd Barberis próbálkozásával szemben Nicolas mutatott be bravúrt. Egy óra elteltével mindkét csapat több cserére is elszánta magát. Az elődöntő első mérkőzésén duplázó Christian Gytkjaer frissen beállva negyedórával a vége előtt kotorta be csapata második gólját, miután a Dany Mota fejese utáni kipattanót értékesítette fejjel. A Pisa a legvégén szépíteni tudott 2-1-re, Sibilli szögletét ugyanis Filippo Berra fejelte be a hálóba, így életben maradtak a reményeik.

Mindez azt jelentette, hogy a Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani csapata közel került története első Serie A-s feljutásához, de a Pisa számára sokat jelenthet a késői szépítő gól, mellyel életben tartották feljutási reményeiket.

A döntő visszavágójára vasárnap este kerül sor Pisában.

Serie B Playoff, döntő, első mérkőzés:
Monza – Pisa 2-1 (1-0)

Gólszerző: Dany Mota (9.), Gytkjaer (74.), ill. Berra (90+3.)

 

 

Serie B Playoff, az első forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1
Brescia – Perugia 3-2 – hosszabbítás után

Serie B Playoff, az elődöntők eredményei:

Első mérkőzések:
Benevento – Pisa 1-0
Brescia – Monza 1-2

Visszavágók:
Pisa – Benevento 1-0
Monza – Brescia 2-1