Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Pirlo lehet az újonc edzője – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint az elmúlt idényt teljes egészében kihagyó Andrea Pirlo az olasz bajnokság (Serie A) egyik friss feljutójának kispadján készül visszatérni…

 

A Sport Mediaset információi szerint Andrea Pirlo lehet az olasz bajnokságba (Serie A) frissen feljutó Cremonese csapatának új edzője, miután a csapatot az élvonalba juttató Fabio Pecchia lemondott posztjáról. A forrás úgy tudja, hogy a fiatal tréner már a városban tartózkodik és a lombardiai klub vezetésével folytat tárgyalásokat.

A 43 éves egykori világbajnok klasszis irányításával a torinói gárda a negyedik helyen zárta a Serie A 2019-2020-as kiírását, ám a bajnokság vége után öt nappal menesztették posztjáról, azóta pedig sehol nem kapott állást. Pirlo edzői pályafutása első munkája során 52 mérkőzésen vezette a Juventust, melyből 34-et nyert meg a csapat tíz döntetlen és nyolc vereség mellett. A fiatal tréner az elmúlt szezonra nem kötelezte el magát sehova, legutóbbi menesztése óta munkanélküli és vár a kínálkozó lehetőségre.

A Cremonese csapata a Serie B elmúlt idényében elért második helyezéssel 26 év után tért vissza az első osztályba, jelenleg azonban nincs vezetőedzője.