Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért nevelőcsapatához az egykori magyar válogatott támadó – HIVATALOS

Az élvonalbeli kiesése után a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő MTK Budapest csapata újabb komoly erősítést jelentett be…

 

Az MTK Budapest csapata a pénteki napon adott tájékoztatást róla, hogy visszatér a csapathoz a kék-fehérek egykori saját nevelésű játékosa, Németh Krisztián.

Az egykori 37-szeres magyar válogatott támadó 2007-ben a Liverpoolhoz távozva hagyta mögött a fővárosi klubot, ahová a 2011-2012-es idényben kölcsönben átmenetileg visszatért. Németh a fennmaradó időszakban megfordult Görögországban, több ízben az Egyesült Államokban, Szlovákiában és Katarban is, legutóbb a Debrecen csapatában szerepelt.

“A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia 21 év alatt 21 válogatott játékost adott a magyar labdarúgásnak. Az egyik legnagyobb most hazatér, hiszen a mezőnyjátékosok közül Németh Krisztiánnál többször senki nem viselte eddig a magyar címeres mezt. Isten hozta őt újra az MTK-ban!” – mondta a szerződés aláírását követően Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa.

A 33 esztendős csatár részt vett a magyar válogatottal a 2016-os Európa-bajnokságon, és oszlopos tagja volt a 2008-as U19-es EB-n és a 2009-es U20-as vb-n egyaránt bronzérmet nyerő korosztályos válogatottnak.

Németh karrierje során a Sporting Kansas City-vel US Open Cup-győztes lett, a Columbus Crew játékosaként megnyerte az MLS-t, míg az Olympiakosszal görög bajnoki címet ünnepelhetett.