Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez: “Conte az edzői példaképem”

Carlos Tévez a vezetőedzőnek való kinevezése után megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját új csapata élén…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Néhány héttel a visszavonulásának bejelentése után az argentinok egykori közönségkedvenc támadója, Carlos Tévez az argentin bajnokságban (Liga Profesional) egyelőre jobbára csak gyengélkedő Rosário Central edzője lett:

“Hálás vagyok a klubnak a lehetőségért. Nagyon boldog vagyok, hogy a Rosário Centralt választottam, igyekezni tovább vinni a klubot. Amikor arra gondoltam, hogy egy edző leszek, első körben négy csapatnál dolgoztam volna szívesen, és a Central köztük volt, így amikor megkerestek, egyáltalán nem haboztam. Azt mondták, hogy szükségük van rá. Felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy minden egyes edzésen bizonyítaniuk kell, hogy a csapatban van a helyük. Szeretném ha átéreznék, hogy mit jelent ebben a klubban játszani. A legnagyobb edzői példaképem Antonio Conte, akivel a Juventusnál dolgoztam. Minden erőmmel azon leszek, hogy adjak valamit a csapatomnak. Várhatóak változások, de a játékosaim iránti tiszteletből egyelőre nem akarok erősítésekről beszélni, majd mindent a maga idejében.”

A frissen kinevezett 38 éves szakember elárulta, hogy fel fogja venni a kapcsolatot a csapat klubváltás előtt álló saját nevelésű játékosával, Ángel Di Maríával: “annyit elárulok, hogy ha lecsendesedtek a kedélyek, fel fogom hívni őt, hogy mi a terve, mert tudjuk, hogy mennyit adna ennek a csapatnak”.

A Canalla a Liga Profesional újonnan megkezdett kiírásában az első négy forduló alatt mindössze négy pontot szerzett.