Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fehérvár vereséggel, a Kisvárda döntetlennel rajtolt

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) új idényének nyitófordulója a vasárnap délutáni-kora esti órákban újabb két mérkőzéssel folytatódott…

 

A nyáron jelentősen megújuló Paks gárdája némi meglepetésre félidőnként szerzett egy-egy góljával 2-0-ra felülmúlta a nemzetközi kupában menetelő MOL Fehérvár együttesét. A találkozót a fehérváriak kezdték aktívabban, több alkalmuk is akadt a vezetés megszerzésére, melyekkel nem tudtak élni. Kodro és Zivzivadze egyaránt több ígéretes lehetőséget puskázott el. Amikor már úgy tűnt volna, hogy az első félidő lemegy gól nélküli döntetlennel, akkor a játékrész hajrájában Haraszti egy labdaszerzédst követően Varga Barnabáshoz passzolt, a Gyirmót korábbi gólgyárosa pedig az első tétmeccsén megszerezte az első gólját a Paks színeiben. A tolnaiak ezzel egygólos előnnyel mehettek le a szünetre. A folytatásban néhány perc elteltével a hazaiak újra sokkolni tudták a Fehérvárt, Bőle előkészítéséből Windecker József volt eredményes egy tizenegyespont magasságából leadott lövésből. A kétgólos előny birtokában a Paks még nyugodtabban játszhatott, a vendégek pedig már becsülettel próbálkoztak, egyre inkább szárnyaszegetté váltak és kevés lehetőségük adódott a felzárkózásra. A hajrában Zivzivadze egyik újabb lehetőségénél Nagy Gergely ismét bravúrral óvta meg kapuját a góltól. Több lehetőségük pedig már nem volt, a Paks megtartotta a kétgólos előnyét, így Waltner Róbert győzelemmel debütált új csapata kispadján.

Paks – MOL Fehérvár 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Varga B. (41.), Windecker (51.), ill.

 

A tavalyi ezüstérmes Kisvárda kétszeri vezetés ellenére 2-2-es döntetlent játszott a Debrecen elleni kelet-magyarországi rangadón. A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, az első negyedóra végén meg is szerezhették volna a vezetést, de Ötvös Grófba lőtte a ziccert. A játék képe ezután sem változott és nem sokkal később Mesanovic lőtt fölé közvetlen közelről egy ajtó-ablak lehetőséget. A Várda több veszélyes támadást vezetett és bőven lett lett volna lehetősége az előny megszerzésére, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A szünet után néhány perccel már góllá érett a hazai csapat fölénye, Saná lerántotta Driton Camajt a tizenhatoson belül, a sértett pedig gólra váltotta a tizenegyest. Lassan egyre inkább ébredezett a Loki és perceken belül akár egyenlíthettek is volna, ám Sós beadása után Szécsi közelről a kapu fölé fejelt. Az utolsó tíz percen belül fokozódott a vendégek nyomása, Hindrich többször is bravúrral óvta meg kapuját a góltól, de a 85. percben ő is tehetetlen volt Dzsudzsák Balázs lövésével szemben, aki egy kipattanót értékesített. Nem örülhettek sokáig a nehezen kiharcolt egyenlítésnek, hiszen két perc elteltével visszavette az előnyt a Kisvárda, Rafal Makowski Hej jobb oldali beadását követően bólintott Gróf hálójába. A fordulatoknak ezzel még nem volt vége, a hosszabbításban ugyanis Szécsi kiugratásából a visszatérő Bárány Donát bevitte az egyenlítést érő találatot, így pontosztkodással ért véget az őrült második félidőt hozó mérkőzés.

Kisvárda – Debreceni VSC 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Camaj (50. – büntetőből), Makowski (87.) ill. Dzsudzsák (85.), Bárány (90+5.)

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Budapest Honvéd – Zalaegerszeg 0-1

Szombat:
Kecskemét – Vasas 0-0
Újpest – Mezőkövesd 1-1

Vasárnap:
Kisvárda – Debreceni VSC 2-2
Paks – MOL Fehérvár 1-0
20:30 Ferencváros – Puskás Akadémia (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore