Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érkezik a Chelsea kapusa, távozik a Napoli hálóőre – sajtóhír

Miután a Chelsea kapusának kölcsönvételére készülnek, a Napoli megválhat eddigi kapusától, akit egy másik olasz klubhoz irányítanak…

(Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint már megszületett a szóbeli egyezség arról, hogy a Napoli a következő szezonra kölcsönadja Alex Meret játékjogát a Speziának, miközben Kepa Arrizabalaga vélhetően a napokban megérkezik a délolasz csapathoz.

A 25 éves egykori Udinese-nevelésű hálóőr 2018 óta erősítette a nápolyiakat, azóta 64 bajnokin és összesen 92 tétmeccsen védte a csapat kapuját. Meret a legutóbbi idényben mindössze hat mérkőzésen állhatott a csapat gólvonala előtt, miután a meccsek többségében David Ospina védett, aki azonban szabadon igazolhatóként a szaúdi Al-Nassr csapatához szerződött.

Az egykor hatalmas tehetségként számon tartott Meret éveken át védett a különböző korosztályos válogatottakban, a felnőtt nemzeti csapatban két meccs jutott számára, de tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságot megnyerő együttesnek.

A Napoli csapata jelentős átalakuláson megy keresztül a nyár folyamán, hiszen a kapusposztot érintő változások mellett a közelmúltban olyan korszakos meghatározó játékosok köszöntek el a klubtól, mint Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly vagy Dries Mertens, akik helyére fiatalabb labdarúgók érkeztek.