Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: “Az elején uraltuk a játékot…”

A MOL Fehérvár 4-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) második fordulójának zárómeccsén…

 

A sima vereség ellenére a jelentősen átalakuló Budapest Honvéd kispadjára a nyáron kinevezett Tam Courts viszonylag elégedetten értékelt:

“Tudtuk uralni és irányítani a játékot, sikerült megvalósítani az első húsz percben, ami a taktika lett volna. Aztán kaptuk a két gólt sorban egyéni hibákból. A Fehérvár rendkívül jó csapat, kétgólos hátrányban egy ilyen gárda ellen szenvedéssé válik a mérkőzés. Próbáltunk kapaszkodni és nyomni, javítani a helyzeten, de emiatt megnyílt a védelem, ami pedig a Fehérvár malmára hajtotta a vizet. Megérdemelten nyert az ellenfél, mert kihasználta a hibáinkat.”

A Nemzeti Sport felvetette a vezetőedzőnek, hogy a Honvéd egyedüli csapatként még nem szerzett gólt a bajnokságban, melyre szintén volt válasza: “az elmúlt két meccsen tényleg nem szereztünk gólt, de voltak helyzeteink, bár nem túl sok. A mai meccsen például a második félidőben. A saját hibáink miatt kötöttünk ki ott, ahol vagyunk. Nem tudtuk tartani a Fehérvárt. Változtatni kell, fejlődni, ezt tudjuk, ahogy azt is, hogy gyorsan kell a változás.”

A két vereséggel rajtoló Honvéd a következő fordulóban a Paks elleni hazai mérkőzésen kísérelheti meg a javítást.