Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Ligt: „A Bayernnél cél a BL-győzelem, de a Juve…”

Meglepetést okozott idén nyáron, hogy mind a Juventus, mind Matthijs De Ligt szívesen ment bele a Bayern München közeledésébe. Látva a Juventus pocsék idénykezdetét, a holland védő döntése igazolást látszik nyerni.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

Igaz, egyre több cikk születik a nem éppen jó formát üdvözlő Bayern Münchenről is. Igaz, a bajorok legalább a Bajnokok Ligájában remekelnek, legutóbb az FC Barcelonát intézték el az Allianz Arena népe előtt.

A 67 millió euróért érkezett De Ligt kezdetben nem feltétlenül volt alapember a Bayernben, de Julian Nagelsmann rotációs elképzelése mostanra meghozta a viszonylag elegendőnek mondható játékperceket a korábbi Ajax-nevelésnek. Ennek fényében a holland bekk nyugodtan mondhatja magáról, hogy megérte klubot váltania három esztendőt követően:

„A Bayern München egy minőségi ugrás számomra csapatszinten. Ez egy olyan klub, amelynek az ambíciója, hogy mindig megnyerje a Bajnokok Ligáját. A Juventus-nál viszont ez egy kicsit kevésbé volt jellemző. Úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy minőségi ugrást tegyek, és meg is tettem. A Juventus-nál is nagyon szórakoztató volt, de a Bayern közelebb áll a válogatott filozófiájához.”

– fogalmazott meg enyhe kritikát korábbi klubjához, De Ligt.