Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így búcsúzott Szalai Ádám a szurkolóktól és a magyar válogatottól – FOTÓ

Mint ismeretes, a magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól. A Basel támadója utolsó mérkőzését játszotta Magyarország színeiben az olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen, és a találkozó után Szalai a hivatalos oldalain keresztül is elbúcsúzott a válogatottól. 

 (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)

Szalai Ádám 2009. február 11-én mutatkozott be először a magyar labdarúgó-válogatott felnőtt csapatában, egy Izrael elleni barátságos mérkőzésen, amikor mindössze 6 percet kapott. Az azóta eltelt 13 év alatt 86 mérkőzésen 6489 percet játszott a magyar nemzeti csapatban, amelyeken összesen 26 gólt és 6 gólpasszt jegyzett, 2018 óta ráadásul csapatkapitányként.
Szalai a németek elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt jelentette be, hogy a sorozat befejezése után visszavonul a válogatottól. A pályán is szépen búcsúzott, mivel Németország ellen szerzett gólja nemcsak a győzelmet jelentette a magyaroknak, hanem a forduló legszebb találatának választották. Most pedig a hivatalos oldalain keresztül búcsúzott a válogatottól, a csapattársaitól és a szurkolóktól is:

“Évekig bele se gondoltam, hogy egyszer vége lesz. Évekig azon agyaltam hogyan tudnék jobban segíteni akkor is ha tisztában voltam a képességeimmel. Évekig a válogatott sikerélményei repítettek át az élet nehézségein. És most pedig vége.

Tiszta szívből kívánok még ennél is sokkal sikeresebb éveket a Magyar Labdarúgó Válogatottnak! Nektek szurkolóknak pedig, hogy az éjjel soha ne érjen véget. A Magyarország Címere és Ti örök vagytok!

Hajrá Magyarország 🇭🇺”

– írta Szalai a közösségi oldalain.