Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: “Dzsudzsák igenis megérdemel egy búcsúmeccset…”

A magyar válogatott korábbi csapatkapitányának visszatérése finoman szólva nem aratott osztatlan sikert a korábbi válogatott labdarúgók körében, most a válogatott sajtófönöke is reagált a hírre…

A minap a magyar válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának a vendége, melyben többek közt Dzsudzsák Balázs nemzeti csapathoz való visszatéréséről is szót ejtett:

“Az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki nagyon sokat tett hozzá a válogatott életéhez, sikereihez, eredményeihez, az méltóképpen tudjon elbúcsúzni a válogatottól, és méltóképpen tudjuk elbúcsúztatni mi is, az MLSZ és válogatott közösen. Épp ezért nem is lehet kérdés, hogy Balázs abszolút ebbe a kategóriába tartozik, aki igenis megérdemel egy búcsúmeccset. Lehetett olvasni mindenféle kommentet, hogy csak azért kap búcsúmeccset, hogy egyedül legyen válogatottsági csúcstartó. Azért annak, aki így gondolkodik, felhívnám a figyelmét, hogy most azért nem egyedüli csúcstartó, mert a Király Gabinak is volt egy búcsúmeccse, aki szintén, és ez nem is lehet kérdés, ugyanúgy megérdemelte a búcsúmeccset, ahogy Balázs megérdemli, hogy neki is legyen.”

Emellett arról is beszélt, hogy mi változott az elmúlt években a magyar válogatottnál:

“A legfontosabb, legerősebb változás Marco Rossi érkezéséhez köthető. Maga is többször elmondta, mikor kérdezték, hogy milyen volt az első összetartása, mikor megérkezett, hogy ‘erősen temetéshangulat volt. Igazából az, amikor úgy jössz be a válogatottba, hogy nem tudsz olyan embert mondani sem a stáb, sem a keret tagjai közül, akivel nem vagy szívesen együtt, akivel nem szívesen beszélgetsz bármiről. Igazából, ha ez megvan, hogy mindenkivel szívesen töltesz időt, mindenkivel szívesen beszélgetsz, akkor az egy olyan, gyakorlatilag baráti közösség lesz, ami nagyon erős összetartást jelent. Ez azt jelenti, hogy azért nincs túlzott nyomás, túlzott drukk szinte egyikükben sem, mert tudják, ha valamelyikük hibázik, úgyis ott lesz valaki, aki kisegíti őket” – jegyezte meg a sajtófőnök.

Jelenleg Dzsudzsák Király Gáborral holtversenyben áll a magyar válogatottsági örökrangsor élén, amennyiben a 35 éves játékos három év után valóban ismét meghívót kap, egyedüli rekorder lehet 109. fellépésével.