Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Rose Szoboszlaiékat dicséri, de tart a mai kupa-ellenféltől

Már több, mint egy hónapja nem kapott ki az RB Leipzig együttese. Amióta Marco Rose átvette az „Roten Bullen” irányítását, látványosan feljavult a csapat játéka, még ha több meghatározó játékosa is sérüléssel bajlódik.

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Gulácsi Péter súlyos sérülése mellett szintén egészségügyi probléma miatt nem számolhat ma Lukas Klostermann, Dani Olmo, Konrad Laimer, Timo Werner, de még Christopher Nkunku játékával sem Marco Rose. A lipcsei tréner sajnálattal vette tudomásul, hogy utóbbi támadója vasárnap egy sürgősségi csuklóműtéten esett át egy hajszáltörés miatt.

A Hertha megverése (Orbán gól, Szoboszlai két gólpassz) után persze ismét önbizalomadagot vett magára a Leipzig, ám mára újfent komoly kihívás vár a Red Bull által szponzorált gárdára. A német kupa második fordulójában a Hamburgot fogadják. A kikötővárosiak ugyan évek óta a másodosztályban sínylődnek, de az elmúlt hétvégéig vezették a tabellát. Csakhogy pénteken városi rangadót vesztettek a St. Pauli ellenében. Rose szerint ennek ellenére tilos lenézni a HSV-t:

„A kupa a saját szabályai szerint játszik. Mindig történhet valami váratlan. A kisebb klubok a szintjükön felül játszanak, de a HSV nem egy kiscsapat, és nem is klasszikus másodosztályú csapat. Ok kaptak a legkevesebb gólt a bajnokságban, és minőséget képviselnek. Ehhez a meccshez nem kell lecserélnem a csapatomat. A játékosok pontosan tudják, hogy mi következik és mit várnak el tőlük. Szeretnénk továbbjutni a következő körbe, de a Hamburg is. Sok jó támadónk van. André Silva jó formában van, Emil Forsbert gólt szerzett. Szoboszlai Dominik két gólpasszal járult hozzá a hétvégéhez, Yussuf Poulsen pedig egy több játékidőt kap. Sok srácunk képes elől lenyűgözni, de most még a védőink is felkerülnek az eredményjelzőre. Támadni fogunk ezen a mérkőzésen, és mindent megteszünk, hogy továbbjussunk a következő körbe.”

– fogadkozott Rose, aki egyben utalt Orbán Willire is, aki a klub második leggólerősebb játékosa a három bajnoki góljával.

Német kupa – 2. forduló
Kedd
18:00 VfB Lübeck (IV.) – Mainz (I.)
18:00 Waldhof Mannheim (III.)– Nürnberg (II.)
18:00 RB Leipzig (I.) – Hamburger SV (II.) (tv: Sport 1, élő)
18:00 Stuttgarter Kickers (V.) – Eintracht Frankfurt (I.)
20:45 Eintracht Braunschweig (II.) – Wolfsburg (I.)
20:45 Darmstadt (II.) – Borussia Mönchengladbach (I.) (tv: Sport 1, élő)
20:45 Elversberg (III.) – Bochum (I.)
20:45 Hoffenheim (I.) – Schalke 04 (I.)

Szerda
18:00 Freiburg (I.) – St. Pauli (II.)
18:00 Hannover 96 (II.) – Borussia Dortmund (I.) (tv: Sport 1, élő)
18:00 Paderborn (II.) – Werder Bremen (I.)
18:00 Sandhausen (II.) – Karlsruhe (II.)
20:45 Augsburg (I.) – Bayern München (I.) (tv: Sport 1, élő)
20:45 Jahn Regensburg (II.) – Fortuna Düsseldorf (II.)
20:45 Union Berlin (I.) – Heidenheim (II.)
20:45 VfB Stuttgart (I.) – Arminia Bielefeld (II.)