Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Örülök, hogy a szurkolóink is igazán boldogok lehetnek”

A Ferencváros az AS Monaco elleni döntetlennel bebiztosította a csoport első helyét és a tavaszi folytatást az Európa-ligában…

(Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a biztos továbbjutás ellenére a mutatott játékkal nem volt makulátlanul elégedett:

“Félidőben szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mivel úgy láttam, hogy az első játékrészben időnként túl gyorsan próbáltunk előre játszani. Sok labdavesztésünk volt, ezen szerettünk volna javítani. A szünetben cseréltem, a folytatásban szerettünk volna még offenzívebben játszani. Nem tudtam, hogy az ellenfeleink párharca éppen hogyan alakul, de a célunk a döntetlen kivívása volt. Örülök, hogy a szurkolóink is igazán boldogok lehetnek.”

Az orosz trénertől megkérdezték, hogy mi okozhatja, hogy jóval magasabb költségvetéssel rendelkező csapatokat sikerült megelőzni az Európa-ligában, melyre elmondta, hogy “nem a pénz focizik, hanem a jó játékkal lehet pénzt keresni. Nagyon erős csapat ellen értünk el döntetlent. A siker kulcsa az lehet, hogy az egész csapat egyként tudott egymásért küzdeni”, a tréner még a harmadosztályú Iváncsával is példálózott, amely éppen a Ferencvárost ejtette ki a Magyar Kupában.

Kijelenthető, hogy a Ferencváros megérkezett az európai elitbe? – szólt a következő kérdés.

“Szerintem még nem vagyunk az elitben, aki ott van, az minden évben továbbjut vagy BL-csoportkört játszik. Mi nem is szeretnénk elitek lenni, mi vagyunk a Ferencváros a maga történelmével és szurkolóival” – válaszolt a vezetőedző.

A Ferencváros a csoportkör utolsó fordulójában jövő csütörtökön a Trabzonspor vendége lesz.

A csoport aktuális állása


Standings provided by Sofascore