Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Megmondtam Lahoznak, hogy elvesztette az irányítást…”

A Barcelona 1-1-es döntetlent játszott az Espanyol elleni városi rangadón a spanyol bajnokság (La Liga) szilveszteri játéknapján…

(Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)

A szilveszteri mérkőzés főszereplője a botrányhős spanyol játékvezető, Mateu Lahoz lett, aki a hajrában végrehajtott lapszórása eredményeként 14 sárga és két piros lapos figyelmeztetést osztott ki. A meccs utáni sajtótájékoztatón a Barcelona vezetőedzőjét, Xavi Hernándezt is megkérdezték a bíró ténykedéséről:

“Természetesen a mi hibánk, hogy nem nyertünk. Jöhetnek a játékvezetéssel, de a meccs utolsó negyedére már le kellett volna zárnunk minden kérdést. Nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt, pedig tiszta helyzeteink adódtak ahhoz, hogy növeljük az előnyünket. Két pontot elhullajtottunk, ezért nincs most előnyünk a Real Madriddal szemben.

A meccs elején megöleltük egymást Lahozzal, megbeszéltük, hogy jó látni egymást. A lefújás után annyit mondtam neki, hogy elveszítette az uralmat a mérkőzés felett, mire visszakérdezett, tényleg így gondolom-e. Így gondolom, meg is mondtam neki. Általában hideg fejjel hoz döntéseket, de most nem sikerült. Nem hibáztatom őt, és ha a döntéseiről akarnak beszélni, talán neki kellene sajtótájékoztatót tartania helyettem. Ha tartana, megkérdezném tőle, miért csúszott ki a kezéből az irányítás…”

A spanyol bajnokságot 15 forduló után a Barcelona és a Real Madrid kéz a kézben, 38-38 ponttal holtversenyben vezeti.