Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lazio kiütötte Rómában az AC Milant! – videóval

A Serie A 19. fordulójának kedd estére maradt záró mérkőzésén a bajnok AC Milan nagy verésbe szaladt bele a Lazio otthonában.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

 

Borzalmasan kezdődött a találkozó a bajnok számára, hiszen nem elég, hogy Sergej MilinkovicSavic a 4. percben vezetést szerzett a Laziónak, a Milan a védelem oszlopát, Fikayo Tomorit is elveszítette sérülés miatt. Az első félidőben nem is igazán találta már meg a ritmust Stefano Pioli csapata, amely ráadásul két gólos hátárnyban vonulhatott a szünetre: Mattia Zaccagni a 38. percben megduplázta ugyanis a Lazio előnyét.

Volt tehát mind változtatnia a milánóiaknak, akik próbáltak is nagy erőkkel visszajönni a mérkőzésbe a fordulást követően, ám milyen a futball… Amikor inkább a Milan állt közelebb a gólszerzéshez, a meccs ezen szakaszát nézve kissé váratlanul, Luis Alberto góljával háromra növelte előnyét a Lazio, lényegében le is zárva ezzel a találkozót.

A folytatásban a vendégek kissé hitehagyottá is váltak, a cserék se lendítettek igazán a csapatjátékon, ráadásul újabb gólt szerzett a Lazio, Felipe Anderson révén, teljessé téve kiütéses sikerét.

Az AC Milan a bajnokság folytatása óta 5 meccséből csupán egyet tudott megnyerni, egész mélyen van most bajnok, amely ráadásul az Szuperkupa-döntőt is elveszítette ezen időszak közepette, de az Olasz-kupából is kiesett; a tabellán pedig máris ott liheg a nyakán az Inter, AS Roma, Lazio, Atalanta négyes.

 

Lazio  – AC Milan 4-0 (2-0)
Stadio Olimpico stadion, Vezette:  M. Di Bello
Gólszerzők: Milinkovic-Savic (4.), Zaccagni (38.), L. Alberto (67.), F. Anderson (75.)
Sárga lap: Milinkovic-Savic (33.) illetve Bennacer (26.), Kjaer (54.)
Piros lap: – 

Lazio: Provedel – Marusic (Lazzari, 78.), Romagnoli, Casale, Hysaj – Luis Alberto, Cataldi (M. Anotnio. 87.), Milinkovic-Savic (Basic, 82.) – Zaccagni, F. Anderson, Pedro (L. Romero, 78.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

AC Milan: Tatarusanu – Calabria, Kalulu, Tomori (Kjaer, 24.), Dest – Bennacer, Tonali – Messias (Saelemaekers, 59.), B. Díaz (De Ketelaere, 59:), R. Leao (Rebic, 79.) – Giroud (Origi, 59.). Vezetőedző: Stefano Pioli

 

 

Ez történt korábban a 19. fordulóban:
Szombat:
Verona – Lecce 2-0
Salernitana – Napoli 0-2
Fiorentina – Torino 0-1

Vasárnap:
Sampdoria – Udinese 0-1
Monza – Sassuolo 1-1
Spezia – AS Roma 0-2
Juventus – Atalanta 3-3

Hétfő:
Bologna – Cremonese 1-1
Inter – Empoli 0-1

 

A Serie A tabellája: 


Standings provided by Sofascore