Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moniz: “Nem értem, a VAR miért nem hozta meg a helyes döntést”

Ahogyan arról beszámoltunk, az idei első magyar bajnoki mérkőzésen a Ferencváros 2-1-re legyőzte idegenben a Zalaegerszeget…

A listavezető Ferencváros a hosszabbításban szerzett találattal múlta felül 2-1-re a Zalaegerszeget az NB I második fordulóból elhalasztott mérkőzésének kedd esti pótlásán.

A zalaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz a Fradi tizenegyesgólját kifogásolta, ugyanis Marquinhos a büntető elvégzése közben elcsúszott és óhatatlanul kettős érintéssel juttatta a hálóba a játékszert, ami szabálytalan:

“Nagy csalódás volt a mai meccs, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Sokat voltunk fenn, megvoltak a lehetőségeink, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de ez sem volt elég. Tajti Mátyás sérült volt, ezért nem vele kezdtünk, de elfogadható volt így is a játékunk. Voltak lehetőségeink, Gergényi Bencének kettő is, de nem tudtunk élni vele. Domináltunk is, de néha idegesek voltunk, ezért nem szereztük meg a vezetést.

Aztán a büntetőnél két érintés volt, szerintem sokan így látták, nem értem, a VAR miért nem hozta meg a helyes döntést. A bírók a Ferencvárosnak ítélnek vagy valóban semlegesek? Elfogadtuk a döntést, aztán Huszti András szerencsére egyenlített. A második félidőre már Tajtit is be tudtuk hozni, két támadóval játszottunk, akik kondiban még nincsenek a topon. Aztán végül pontrúgással elveszítettük a meccset. Ha nyerünk, akár a harmadik helyre is feljöhettünk volna. Ami a legfrusztrálóbb, hogy pont a kritikus pillanatokat nem tudtuk megragadni, pedig a tehetség megvan, de ha nem elég éles az ember, akkor középszerű játékos marad.”

A Zalaegerszeg az ötödik helyen áll a bajnokságban, a második Kecskeméttől négy pont választja el.