Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Csak segíteni akartam a csapatot…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig 2-1-es győzelmet aratott a német bajnokság (Bundesliga) péntek esti mérkőzésén a VfB Stuttgart ellen…

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Az RB Leipzig magyar középpályása, Szoboszlai Dominik két nagyszerű góllal terhelte meg a VfB Stuttgart hálóját, majd szerényen értékelt a kamerák előtt:

“A célom ma is csak az volt, hogy segítsem a csapatot, akár gólokkal, akár gólpasszokkal. A szabadrúgásgólomat David Raumnak köszönhetem, ő mondta, próbáljam meg úgy lőni a labdát, hogy az megpattan a kapus előtt. Így tettem, jó sikerült.”

“Ez egy kiharcolt győzelem volt. A Stuttgart nagyon tehetséges csapat, jó taktikai tervvel. Nem kezdtünk jól, de a vezetés megszerzése után már jól játszottunk. Örülök a három pontnak és annak, hogy sikerült tizenhat meccsesre meghosszabbítanunk a veretlenségi sorozatunkat” – tette hozzá a lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose.

Szoboszlai ebben az idényben három gólnál és nyolc gólpassznál jár a Bundesligában, összesen 47 meccsen kilenc gólt és 16 gólpasszt ért el a 2021-es bemutatkozása óta.