Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kikapott a Puskás, győzelemmel kezdte a tavaszt az Újpest

A vasárnap délutáni órákban újabb két mérkőzéssel folytatódott a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) idei első, 17. fordulója…

 

Az előzetes esélyeket tekintve némi meglepetésre a Mezőkövesd Zsóry hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát. A felcsútiak a meccs elejétől kezdeményezőbben léptek fel, azonban a mezőnyfölény ellenére csak kevés minőségi helyzetet alakítottak ki. A vendégek befejezéseibe mindig hiba csúszott, Piscitelli kapus hibálanul állta a sarat, komolyabb védeni valója nem akadt az első 45 percben. A fordulást követően is a Puskás próbálta uralni az eseményeket és többet is támadott, azonban a hazaiak több ellentámadásból is veszélyeztetni tudtak. Előbb Nagy G. hagyott ki hatalmas ajtó-ablak helyzetet a kapu torkából, majd Drazsics emelt tizenhatról az üres kapu mellé. Ezek már intő jelek lehettek volna a felcsútiaknak, ám a matyóföldi csapat tovább rohamozhatott és tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Do. Babunski visszatett labdáját a helyi gólfelelős, Sztefan Drazsics az ötösről váltotta találatra. Bár a Puskás tovább rohamozott az egyenlítésért, a hazaiak közelebb jártak egy újabb találathoz, azonban nem történt változás, be kellett érniük az egygólos sikerrel, mellyel Kuttor Attila csapata nagy lépést tett fölfelé a kiesés elleni harcban.

Mezőkövesd Zsóry – Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Drazsics (80.), ill.
Kiállítva:ill. Baluta (90+2.)

A fővárosi alsóházi rangadón az Újpest hátrányból fordítva 2-1-re diadalmaskodott a Budapest Honvéd ellen. A lila-fehérek ugyan katívabban kezdték a találkozót, a kezdeti lendület hamar alábbhagyott, és az első húsz perc után már inkább a kispestiek veszélyeztettek. Váratlanul a Honvéd tizenegyeshez jutott, miután az Újpest új igazolása Hall a saját tizenhatosán belül kézzel ütött bele a labdába. A jogosan megítélt büntetőt a vendégek gólfelelőse, Nenad Lukics biztos lábbal váltotta gólra. A Honvéd 1-0-ra vezetett a szünetben, majd a fordulást követően egyre jobban rákapcsoltak a lila-fehérek. Az egyre inkább felélénkülő hazai támadások célt értek: a 61. minutumban a csereként beszálló Lirim Kastrati átlövése kötött ki Szappanos kapujában. A hazai gárda tovább rohamozott, Csoboth betörése után Csirkovics szabálytalankodott, majd Nemanja Antonov tizenegyesből előnyhöz juttatta a hazaiakat. A hosszabbítás perceiben az ifjú Varga Balázs szerzett parádés gólt, melyet azonban les miatt a videóbíró érvénytelenített, az Újpest azonban remek második félidővel nyerni tudott és három ponttal megelőzte a Honvédot.

Újpest – Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kastrati (61.), Antonov (75. – büntetőből), ill. Lukics (30. – büntetőből)

A 17. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Kisvárda – Paks 2-2
Debreceni VSC – Zalaegerszeg 3-0
Ferencváros – Vasas 0-0

Vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry – Puskás Akadémia 1-0
Újpest – Budapest Honvéd 2-1
17:30 Kecskemét – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport+)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore