Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiesési rangadót vesztett a Valencia – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 22. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén a Getafe és a Valencia vívott egymással “hatpontos” kiesési rangadót…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Getafe egy hajrábeli találattal 1-0-ra diadalmaskodott a Valencia ellen az alsóházi ragadón, így a két csapat helyet cserélt egymással és a madridiak bennmaradó helyre kapaszkodtak fel. A “deneverék” rámenősen, agilisen kezdték a mérkőzést, az első nagy lehetőség is előttük adódott, Lino ajtó-ablak helyzetben azonban Soria kapusba bombázott néhány méterről. Az első játékrészben eleinbte fölényben futballoztak a vendégek, de a kezdeti veszélyes rohamok egyre inkább lecsendesedtek, és a szünet előtti percekben a Getafe előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek. Mamardashvilinek is kellett védéseket bemutatnia, de magabiztosan állta a sarat. A második játékrész elején Kluivert lehetőségénél ismét Soria védett nagyot. Inkább a küzdelem dominált, egymással voltak elfoglalva a csapatok. Az utolsó tíz percen belül egy szöglet után a Getafe bevitte a győztes gólt, miután Alderete középre fejelt labdáját Borja Mayoral pofozta be közelről a hálóba. A vendégek hiába igyekeztek a hajrában, képtelenek voltak már egyenlíteni, újabb vereséget szenvedtek.

Az egykori hatszoros spanyol bajnok zsinórban az ötödik meccsét vesztette el, egyelőre a legutóbbi edzőváltás sem segített. A kiesés szélén álló Valencia nyolc forduló óta nyeretlen, a világbajnoki szünet óta esedékes folytatásban még nem győzött.

Getafe – Valencia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Mayoral (82.), ill.

(A “Megtekintés a Youtube-on” feliratra kattintva tekinthető meg!)

A 22. forduló eredményei

Péntek:
Girona – Almería 6-2

Szombat:
Real Sociedad – Celta Vigo 1-1
Real Betis – Real Valladolid 2-1
Mallorca – Villarreal 4-2
Osasuna – Real Madrid 0-2

Vasárnap:
Elche – Espanyol 0-1
Rayo Vallecano – Sevilla 1-1
Atletico Madrid – Athletic Club 1-0
Barcelona – Cádiz 2-0

Hétfő:
Getafe – Valencia 1-0

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore