Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Zalaegerszeg és a Paks is hosszú idő után győzött

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 21. fordulója szombaton további három mérkőzéssel folytatódott…

 

A hazai pályán november óta nyeretlen Zalaegerszeg a szombati első mérkőzésen 2-1-re legyőzte a továbbra is gyengélkedő MOL Fehérvárt. A vendégek már az első öt percen belül lépéselőnybe kerültek, miután Schön bejátszása után Katona Mátyás fejese a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé. A korai hátrány után a hazaiak uralták a találkozót, Kovács azonban Németh D. ziccerét és Tajti átlövését is magabiztosan hárította. Az első félóra végeztével sikerült az egyenlítés, Szalay jobboldali beadásából Csóka Dániel fejelt védhetetlenül a hálóba. A szünet után is a zalaiak bizonyultak aktívabbnak és tíz perc elteltével Szalay Szabolcs végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből, amely hatalmas erővel kötött ki Kovács kapujában. A továbbiakban a Zete előtt egyre több lehetőség adódott a vezetés növelésére, Tajtiék azonban egyik kontrájukat sem tudták újabb góllal befejezni. Húsz perccel a meccs vége előtt Schön ugrott ki ziccerben, azonban a kapus feletti finom átemelése a kaput is elkerülte, így nem sikerült egyenlítenie, a hazaiak egygólos vezetése ezt leszámítva nem forgott különösebben veszélyben. A ZTE hat nyeretlen meccs után győzött újra, a Fehérvár pedig az idei ötödik bajnokiján sem tudott győzni, az újabb vereséggel maradt közvetlenül a kieső helyek előtt.

Zalaegerszeg – MOL Fehérvár 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Csóka (32.), Szalay (55.), ill. Katona M. (4.)

 

A korai hátrányba kerülés ellenére a Paks 4-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként. A hazaiak idejekorán megszerezték a vezetést, ugyanis a Levi által a kapu elé ívelt szabadrúgás Spandler Csaba fejéről kötött ki a paksi kapuban. A Puskás veszélyes futballozott és látszólag uralta a mérkőzés alakulását, azonban a Paks is vezetett veszélyes ellentámadásokat. Az első játékrész hajrájában Markeknek több nagy védésre is szüksége volt, a felcsútiak kapusa még Varga Barnabás tizenegyesét is védeni tudta, a góllövőlistát vezető játékos azonban a kipattanóból kiegyenlítette a mérkőzés állását. Másfél perccel később fordítani is tudtak, Varga Barnabás másodszor fejjel volt eredményes. A némileg váratlanul fordító Paks 2-1-re vezetett a szünetben. A második félidőben a felcsútiak görcsösen támadtak, de nem tudtak helyzetbe kerülni. A hajrában a kétgólos Vargát Böde Dániel váltotta, aki két perc alatt két gólt szerzett, miután előbb egy jobb oldali bejátszást váltott gólra, majd Bőle felívelése után bombázott a tehetetlen Markek kapujába. A tolnaiak két vereség és öt nyeretlen meccs után diadalmaskodtak újra.

Puskás Akadémia – Paks 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Spandler (7.), ill. Varga B. (35., 37.), Böde (84., 86.)

 

A játéknap utolsó mérkőzése 2-2-es döntetlenre végződött a Vasas és a Kisvárda között. Az angyalföldiek jóval kezdeményezőbben kezdték a találkozót, Litauszki néhány perc után szerzett egy lesgólt. Az első negyedóra végén már érvényesgólt is sikerült szerezni, miután Holender bejátszása után a rövid felszabadítást Hidi Patrik tűzte azonnal a hálóba a tizenhatos előteréből. Még az első félóra végén kiegyenlítettek a vendégek, miután a Hidi kezezése után megítélt büntetőt Jasmin Mesanovic váltotta gólra. Az egyenlítés után a Kisvárda egyre inkább rendezte a sorokat és több veszélyes helyzetet dolgozott ki. Egy ellenakció során Návratil kapáslövésével szemben Uramnak bravúrral kellett hárítania. Nem sokkal később Camaj éles szögből leadott lövésével szemben újra az angyalföldiek kapusa védett, majd az azt követő szögletnél Széles fejesét szedte ki a kapuból. A térfélcsere után sem változott a játék képe, a Kisvárda támadott, Uram azonban bravúrral védte Camaj lövését. A játékrész derekánál Hindrich kapitális hibája után Novothny találhatott volna be, de a videóbíró érvénytelenítette a találatát. Negyedórával vége előtt Ötvös jobb oldali bejátszása Hegedűs térdéről vágódott a saját kapujába. A rendes játékidő utolsó percében Holender kiharcolt egy tizenegyest, a lövését viszont Hindrich védeni tudta, ám a kipattanót az éppen becserélt veterán Feczesin Róbert váltotta gólra. Így aztán a fordulatos meccs 2-2-es döntetlennel ért véget.

Vasas – Kisvárda 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Hidi (18.), Feczesin (90.) ill. Mesanovic (31. – büntetőből), Hegedűs (75. – öngól)

A 21. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 0-0

Szombat:
Zalaegerszeg – MOL Fehérvár 2-1
Puskás Akadémia – Paks 1-4
Vasas – Kisvárda 2-2

Vasárnap:
14:00 Kecskemét – Újpest (tv: M4 Sport)
16:30 Debrecen – Ferencváros (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása