Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: magabiztos Fradi-siker, döntetlen a “lila-fehér” derbin! – eredmények, tabella

Az NB I 21. fordulójából két mérkőzés maradt vasárnapra: előbb a Kecskemét nagy feltámadással mentett pontot hazai pályán az Újpest ellen, majd a Ferencváros érvényesítette a papírformát Debrecenben. 

 

Kecskemét – Újpest 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Tóth B. (83., 90+5.), ill. Simon K. (12.), Varga B. (52.)

Remek hangulatban kezdődött a “lila-fehér rangadó”, amelyen a gól sem várattt sokat magára, hiszen Simon Krisztián révén vezetést szerzett a jobban kezdő Újpest.

Az első félidőben a Kecskemétnek volt ugyan sansza az egyenlítésre, de az kihasználatlanul maradt. A folytatásban veszélyesebbek maradtak az egyenlítésre hajtó hazaiak, ugyanakkor gólokat az Újpest szerzett: előbb a csereként beálló Varga Balázsa szerzett szabályos gólt, majd a harmadik vendég-találatot a VAR a Kecskemét szerencséjére érvénytelenítette – Mint később kiderült az ítélet döntőnek bizonyult.

Az elszántan támadó Kecskemét ugyanis nem adta fel, megérezte a lehetőséget, és a hajrához érve előbb Tóth Barna góljával szépített, majd a hosszabbításban szintén Tóth Barna révén egyenlíteni is tudott.

 

Debrecen – Ferencváros 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
R. Mmaee (37. és 79.)
Kiállítva: Mance (82.)

Finoman szólva sem túl eseménydús találkozót játszottak a felek Debrecenben.

A Ferencváros a papírformát érvényesítve tudott nyerni egy olyan meccsen, amelyen mindkét oldalon 3-3 kapura lövési kísérlettel próbálkoztak a 90 perc során a csapatok… A Debrecen egyszer sem, a Fradi kétszer eltalálta a kaput, mindkét kísérletéből gólt szerezve.

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik, hogy az FTC-ben a duplázó Ryan Mmaee második gólja élményszámba ment; a végére a hazaiak tíz emberrel fejezték be a találkozót Mance durvasága miatt; a Fradinak pedig még egy gólos előnynél  volt egy kapufája is – Összességében a listavezető győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

 

A 21. forduló korábbi eredményei

Péntek:
Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 0-0

Szombat:
Zalaegerszeg – MOL Fehérvár 2-1
Puskás Akadémia – Paks 1-4
Vasas – Kisvárda 2-2

 

A bajnokság aktuális állása