Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: az MTK legyőzte és megelőzte az élen a Diósgyőrt

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 27. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a bajnokság első két helyezettje, a Diósgyőri VTK és az MTK Budapest mérte össze tudását az Új Hidegkuti Stadionban…

 

Az MTK Budapest magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a Diósgyőri VTK felett. A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, több szögletet is elvégezhettek az első percekben. Az első tíz perc végén egy jobb oldali miskolci beadás után az MTK kapujából kimozduló Rácz Gergő csúnyán összeütközött Poórral, a hazaiak kapusát hosszas ápolás után le kellett cserélni fejsérülése miatt. Az első játékrész derekánál a hazaiak az első helyzetükből megszerezték a vezetést, miután egy lecsorgó labdát Horváth Artúr lőtt kapura a tizenegyespont magasságából, Senkó pedig csak beleérni tudott, de a játékszer rajta felpattanva is a hálóban kötött ki. A hátrányba kerülést követően a miskolciak átvették az irányítást, ám a támadások nem párosultak a helyzettel, egy lefordulást követően pedig még a szünet előtt a jobbról befelé húzó Bognár István újabb gólt szerzett az MTK számára. Az első játékrész végén a kék-fehérek 2-0-s előnyben voltak.

A fordulást követően az MTK játszott veszélyesebben, egy szépen kijátszott támadás végén Stieber lövése kerülte el a Diósgyőr kapuját. A fővárosiak a kétgólos előny birtokában is jobban játszottak, lelkesen végezték a letámadást és többet is próbálkoztak, kisvártatva Zuigeber harcolt ki büntetőt, melyet Stieber Zoltán magabiztosan lőtt Senkó kapujába. A harmadik bekapott gól után a miskolciak hármat cseréltek, és néhány perccel később a frissen beálló Jurek Gábor fordulásból gyönyörűen lőtt a hálóba Bokros bejátszása után. Negyedórával a vége előtt Szatmári vesztette el a labdát a saját térfelén, ebből lefordulva pedig Zuigeber Ákos használta ki a kínálkozó lehetőséget, és bevitte a negyedik hazai találatot. A mérkőzés hajrájában Jurek Gábor duplázni tudott, miután a tizenhatoson kívül megeresztett lapos lövését Somodi nem tudta hárítani, de ennél feljebb már nem zárkóztak, 4-2-es győzelmet aratott az MTK, mellyel egy ponttal megelőzte a Diósgyőrt a bajnokság élén.

Horváth Dávid irányításával az MTK továbbra is veretlen, és a 2023-as naptári esztendőben először kapott gólt.

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Horváth A. (27.), Bognár I. (38.), Stieber Z. (59. – büntetőből), Zuigeber (74.), ill. Jurek (64., 87.)

A 27. forduló eredményei

Békéscsaba – Budafok 2-0
Dorog – Mosonmagyaróvár 0-1
Gyirmót – Csákvár 2-1
Kazincbarcika – Nyíregyháza 1-1
Szentlőrinc – Kozármisleny 1-1
Ajka – Haladás 2-1
Pécsi MFC – ETO FC Győr 0-1
Szeged – Soroksár 1-0
Tiszakécske – BFC Siófok 1-0
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 4-2

A bajnokság aktuális állása