Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern kulcsembere elárulta, hogy a kirúgott edző elvesztette-e az öltözőt

A Bayern München edzőváltása után több találgatás látott napvilágot a német sajtóban…

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München rutinos játékosa, Leon Goretzka elárulta, hogy őt is meglepte Julian Nagelsmann menesztése, és a korábbi híresztelésekkel ellentében a fiatal tréner egyáltalán nem veszítette el a bajorok öltözőjét:

“Semmi problémám nem volt Nagelsmannal, nem tudom a többieknek milyen volt a viszonya vele. De azt mondhatom, nem veszítette el az öltözőt. Julian kirúgása sokkoló volt! Mindannyian meglepődtünk.”

A leváltott 35 esztendős tréner összesen 84 tétmeccsen vezette a Bayernt, a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a csapattal, valamint az elmúlt két idényben kétszer is bezsebelte a Német Szuperkupát. A hírek szerint a müncheni gárda vezetői úgy érezték, hogy a Bundesligában csak idén elhullajtott 10 pont és a második helyezés főként a vezetőedző hibája és felelőssége, ezért még a szezon hajrája előtt váltásra szánták el magukat.

Goretzka a saját közösségi oldalán érzelmes sorokkal búcsúzott Nagelsmanntól: “Köszönöm szépen a közös munkát. Egy olyan közös munkát, amelyet mindig a bizalom, a szórakozás és a kölcsönös megbecsülés jellemzett. Nagyszerű ember és edző vagy, akinek mindannyian szívből kívánjuk a legjobbakat. Most rajtunk múlik, hogy amit elkezdtél, sikeresen befejezzük-e Köszönünk mindent!”

A leváltott szakember utódja a legutóbb a Chelsea-t irányító Thomas Tuchel lett.