Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: “Ezért váltottuk le Julian Nagelsmannt!”

Mint ismert, a válogatott szünet alatt bombaként robbant a hír, amely szerint a Bayern München meneszti Julian Nagelsmann vezetőedzőt, akinek azóta már az utódját is bejelentették Thomas Tuchel személyében. A bajorok vezérigazgatója, Oliver Kahn a következőképpen kommentálta a klub döntését Tuchel mester bemutatásán. 

“Az elmúlt napok mindannyiunknak komoly nehézséget okoztak, rengeteg kellemetlenséggel és álmatlan éjszakával. Sajnos az ilyen döntések meghozatala a mi munkánk roppant kellemetlen része, de úgy is mondhatnám, a futball szomorú oldala ez.” – kezdte gondolatmenetét a sajtótájékoztatón a korábbi legendás kapus.

“Sok minden nem változott a részünkről, hiszen Juliant (Nagelsmannt) egy kiváló edzőnek tartjuk, aki egy nagyszerű ember is. A döntésünket nem pánikból hoztuk! A Bayernre amúgy sem vall az ilyesmi! Fel kellett tennünk magunknak a kérdést, hogy pusztán a klub sportszakmai sikereit nézve, miért változhatott meg az utóbbi időben ennyire a csapat teljesítménye?! Úgy gondolom alaposan körüljártuk ezt a kérdést, minden oldalát megvizsgálva, majd az érzelmektől mentesítve magunkat meghoztuk a döntésünket.” – folytatta Kahn, majd kitért a sportszakmai oldalra is.

“Nehezen értettük, hogy miért tűnik olykor igazán sebezhetőnek az a csapat, amelyet megerősítettünk a nyáron, mégis vissza-visszaköszönnek az ilyen jellegű problémák. A nyári átigazolások után úgy éreztük, valóban Európa egyik legerősebb csapata a miénk, mégis a világbajnokság folytatását követően a teljesítményünk elképesztően ingadozó volt. A világbajnoki szünetet követően 3 bajnoki döntetlenünk is volt zsinórban, ami a Bayern szintjén már kisebb kudarcnak számít, nem beszélve arról, hogy a legutóbbi 10 Bundesliga találkozónknak csupán a felét abszolváltuk sikerrel. Pusztán ezeket figyelembe véve, nem kérdés, hogy a teljesítményünk elmaradt a várakozásainktól!” – fogalmazott a bajorok sportigazgatója.

“A Bayernnél az elvárásoknak a lehető legmagasabban kell lennie! Amikor elmagyaráztuk a részleteket Juliann-nak, megértette és elfogadta az érveinket. Higgyék el, hosszas és nehéz napok után hoztuk meg azt a döntést, amiről még a játékosokat is megkérdeztük! A lényeg az, hogy nem úgy sikerültek a dolgaink, ahogyan azt reméltük!” – tette még hozzá Oliver Kahn, elismerve Julian Nagelsmann elvégzett munkáját, és sok sikert kívánva a 35 esztendős trénernek a folytatásban.

Julian Nagelsmann összesen 84 tétmérkőzésen irányította a bajorokat 2021 júliusa óta: 60 győzelem, 14 döntetlen és 10 vereség a mérlege. A csapattal bajnokságot (2021/22) és két ízben Német Szuperkupát (2021/22 és 2022/23) nyert.