Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: az Arsenal átrobogott a Chelsea-n! – videóval

A Premier League 34. fordulójának záró mérkőzését rendhagyó módon kedden rendezték, a ‘furcsa’ időpont mit sem zavarta az Arsenalt abban, hogy átrobogjon a londoni rangadón, a Chelsea együttesén.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Hiába nyúlt bele bátran Frank Lampard csapata összeállításába, hiába forgatta fel támadósorát Nordi Madueke vagy a ‘nagy visszatérő’ Pierre-Emerick Aubameyang személyével, nagyon nem ment a Chelsea-nek, amelyen Martin Ödegaard vezetésével az első félidőben valósággal átrobogott az Arsenal.

A ‘londoni kékek’ újabb kiábrándító teljesítménye a második félidőben sem sokat javult, eltekintve a szépítő találat megszerzésétől. Sok mindent elmond Lampard együtteséről, hogy a csapat két legjobbja a hátul több bravúros mentéssel is jelentkező Kepa kapus illetve Thiago Silva voltak.

A Frank Lamparddal tehát újabb találkozóját elveszítő ‘londoni kékek’ ezúttal sem tudtak felnőni a feladathoz, az Arsenal nagyon sima győzelmet aratott. Az “ágyúsok+ ezzel a sikerrel visszavették az első helyet Pep Guardiola Manchester City-jétől, és bár riválisuk két meccsel kevesebbet játszott, némi nyomást visszahelyeztek a manchesteriekre.

 

Arsenal – Chelesa 3-1 (3-0)
Emirates stadion, Vezette: R. Jones
Gólszerzők: Ödegaard (18. és 31.) G. Jesus (34.) illetve Madueke (65.)
Sárga lap: – Illetve Kovacic (80.), Gallagher (90+5.)
Piros lap: –

Arsenal: Ramsdale – White, Kiwio, Gabriel (Holding, 85), Zinchenko (Tierney, 73.) – Xhaka, Jorginho (Partey, 85.), Ödegaard – Saka (Nelson, 74.), G. Jesus, Trossard (Martinelli, 59.). Menedzser: Mikel Arteta

Chelesa: Kepa – Chilwell, T. Silva, Fofana (Chalobah, 86.), Azpilicueta – Kanté, E. Fernández (Mudryk, 71), Kovacic – Sterling (71.)? Aubameyang (Havertz, 46.), Madueke (Ziyech, 79.). Menedzser: Frank Lampard

 

Ez történt korábban a 34. fordulóban:

Szombat:
Crystal Palace – West Ham United 4-3
Brentford – Nottingham Forest 2-1
Brighton – Wolverhampton 6-0

Vasárnap:
Bournemouth – Leeds United 4-1
Fulham – Manchester City 1-2
 Manchester United – Aston Villa 1-0
Newcastle United – Southampton3-1
Liverpool – Tottenham 4-3

Hétfő:
Leicester City – Everton 2-2

 

A Premier League aktuális tabellája: