Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Honvéd egykori tulajdonosa mindenkit kiosztott

Az NB I-es bennmaradásért harcoló Budapest Honvéd korábbi tulajdonosa nem éppen hízelgő véleményen van egykori csapata helyzetét illetően…

A Budapest Honvéd egykori tulajdonosa, George F. Hemingway az M1 aktuális csatornán éles kritikát fogalmazott meg a kispesti csapattal és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel kapcsolatban is, előbbinél szerinte művészet volt ennyi rossz döntést hozni:

“Az új tulajdonosok sokkal nagyobb büdzsével dolgoztak, de rengeteg pénzt nagyon rosszul fektettek be. A sikerhez a jó vezetés és a szaktudás mellett pénz kell, ami a futball anyateje. A második megvolt, de az első hiányzott. Ha az ember sok pénzt áldoz, de nem jól, annak sok értelme nincs. Hibás szakmai döntések sorozata vezetett oda, ahol most tart a csapat. Ennyi rossz embert alkalmazni egymás után ennyi évig, az majdnem művészet.”

Hemingway úgy vélte, az ügyvezetői, a sportigazgatói és a vezetőedzői posztra kinevezett valamennyi ember rossz választás volt.

“A 2017-es bajnoki cím egy csoda volt, mert kevesen hittek benne. Az utolsó öt meccset meg kellett nyerni, mivel ott volt mögöttünk a Vidi, amely sokkal nagyobb büdzsével gazdálkodott és nagyon jó volt a hátszele” – elevenítette fel a legnagyobb sikert a kispestieknél 2006 és 2019 között tevékenykedő üzletember.

“Azért döntöttem Rossi kinevezése mellett, mert világos elképzelése volt, milyen taktikával akar játszani. Karakteres, karakán és jó ember, ami nekem fontos. Ilyen volt Supka Attila is. Mindkettővel jól együttműködtünk és jó kapcsolatban vagyunk. Rossi saját erejéből lett az, ami lett. Lehetőséget és bizalmat adtam neki, ő pedig élt vele. A válogatott sikereiből is oroszlánrészt vállalt” – tette hozzá.

Végezetül az Amerikában élő üzletember elmondta, hogyan reformálná meg a magyar bajnokságot: “Nem jár jó úton a magyar labdarúgás. Ha én lennék a futballisten, húszcsapatos első osztályt csinálnék. Szétosztanám a pénzt köztük, nem minden pénzt egy csapathoz irányítanék, ahogy az ma történik. Níregyháza, Pécs, Szeged, ilyen városoknak feltétlen ott kellene lennie a mezőnyben. Emellett három külföldi játékosnál több nem lehetne egy csapatban, hogy az akadémisták lehetőséget kapjanak.”