Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mészöly Géza reméli, hogy újjáépül a Vasas

A Vasas NB I-es kiesése után komoly átalakulások várhatóak a nyáron az angyalföldi klubnál, a csapathoz ezer szállal kötődő egykori játékos és edző is megszólalt…

Közleményt adott ki a Vasas a folytatásról – HIVATALOS

A Vasas sorsát a szívén viselő Mészöly Géza a Sportalnak adott interjúban beszélt az angyalföldi klub helyzetéről, és érthető módon kritikus hangot ütött meg a játékosokkal szemben:

“Megyek majd megint apu sírjához, s talán dühösen, elkeseredve elmondom neki a véleményemet a kiesésről. Tudom, mit válaszolna. Nagyjából azt mondaná, hogy elmehetnek ezek a… S persze hozzátenné: fogalmuk sincs, kiknek az örökébe léptek, milyen klub mezét viselik! És hogy mivel tartoznak a szurkolóknak. Apu leüvöltené a fejét néhány futballistának, elkényelmesedett fiatalembernek, aki most a Vasas-mezt viselte. Érzelmek nélkül nem lehet futballozni. Ezt gyerekkoromban megtanították, aztán amikor Franciaországban légióskodtam, és nem adtam bele apait-anyait a Le Havre csapatában, odajött az edzőm és azt mondta: Pöti Mézöli, vagyis Kis Mészöly, szedd össze magad, tiszteld a klubot! Hát én ezt is hiányoltam most.”

A Vasas a napokban közleményt adott ki arról, hogy a kiesés miatt a költségek csökkentése várható, és ha a játékosok nem lesznek partnerek benne, akkor elképzelhető, hogy az NB II-ben sem állhatnak rajthoz.

“A kiesés aligha lehet következmények nélküli. A játékosok anyagi felelősséggel tartoznak ezért a kudarcért, helyeslem és támogatom, hogy csökkentsék a fizetésüket. Elrontották – fizessék meg az árát. Ez a minimum” – vélekedett Mészöly.

Végül arról is beszélt, hogy a tavaly novemberben elhunyt édesapja, Mészöly Kálmán mit szólna most a játékosoknak:

“Jóval racionálisabb gazdálkodás kell. Nagy Miklós számára ez jó tanulóév volt. Többszörösen megfizette az árát annak, hogy bízott az általa idehozott játékosokban, akik cserben hagyták őt és a szurkolókat is. Megújulás, megtisztulás, új szemlélet kell. Az a kulcsszó: legyen újra csapat a Vasas, ne pedig munkájukat végző, tejben-vajban fürösztött játékosok közege. Bárcsak apu bemehetne hozzájuk az öltözőbe, és helyretehetné őket…!” – tette hozzá.