Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

45 évvel ezelőtt hunyt el az Aranycsapat legendája

45 évvel ezelőtt hunyt el az Aranycsapat egykori legendás játékosa, Bozsik József…

A magyar válogatott egykori legendás labdarúgója, Bozsik József halála 45. évfordulója alkalmából az Aranycsapat Testület a néhai sportoló sírjánál tartott megemlékezést a Farkasréti temetőben.

A testület elnöke, Lomnici Zoltán a beszédében hangsúlyozta, hogy az Aranycsapat egész ország által szeretett legendás jobbfedezete részese volt a legnagyobb sikereknek, a helsinki olimpiai győzelemnek, az 1954-es világbajnoki ezüstéremnek, valamint emlékezetes gólt lőtt Londonban, az évszázad mérkőzésén.

Bozsik egészében hű maradt nevelőcsapatához, végig a Kispesti AC, majd a Budapest Honvéd néven szereplő csapat labdarúgója volt, amelynek stadionja a nevét viseli.

Lomnici elismerően szólt Bozsik emberi tulajdonságairól is, többek között felidézte, hogy Puskás Ferenccel és Szusza Ferenccel együtt megpróbálták megmenteni a disszidálási kísérlet miatt halálra ítélt Szűcs Sándort, de sajnos a kivégzést már nem tudták megakadályozni.

Az Aranycsapat egykori jobbfedezétének megemlékezését részt vett a testület tagjai közül Testületből Bozsik Péter, Grosics Edina és Zakariás Ágnes, a csapattagok gyermekei, valamint Bozsik Anna, az egykori kiváló labdarúgó unokája is.