Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az azonnali visszatérés lesz a Honvéd célja a másodosztályban

A másodosztályba kiesett Budapest Honvéd az U19-es csapata eddigi trénerét, Pinezits Mátét nevezte ki új vezetőedzőjének

A Budapest Honvéd élére a múlt héten kinevezett fiatal tréner, Pinezits Máté az MTI részére adott interjúban adott tájékoztatást a csapat jövőbeli céljairól:

“Ez a Honvéd, cél az első osztály. De nem mindegy, milyen úton. Értéket szeretnénk teremteni, ami mindig egy folyamat.”

A 39 éves tréner az elmúlt három évben érkezett Magyar Futball Akadémiára, korábban a Sopron és az MTK utánpótlásában dolgozott. Pinezits több olyan Honvéd-játékost irányított az U19-esek közt, akik az elmúlt idényben mutatkoztak be az NB I-es csapatban. Az első keret tagjai közül Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik, Krajcsovics Ábel és Keresztes Noel is volt a játékosa, de szerepelt (a teljesség igénye nélkül) az aktuális U19-es csapatában Dúzs Gellért, Eördögh András, Szabó Alex és Szabó Tibor is.

“Tudjuk, milyen szempontoknak kell megfelelni, hogy az NB II-ben sikeresek legyünk. A keret kialakítása közös feladat, de a felkészülés június 19-i kezdete után látjuk majd, hogy mire van még szükség. Az viszont prioritás, hogy a saját nevelésű játékosainkat megtartsuk” – tette hozzá Pinezits.

Arra a kérdésre, milyen stílusú csapatot szeretne a pályán látni, úgy válaszolt: olyat, amelyik élvezi a játékot és kontrollálja a meccseket. Hozzátette, nem egy adott játékrendszerben gondolkodik, sokkal inkább a keret összetételéhez és a játékosok erősségeihez igazítva kell megtalálni a legmegfelelőbb felállást.

“Az a legfontosabb, hogy mindenki egy irányba húzzon. Lesznek jó mérkőzéseink, de bizonyára lesznek rosszak is. A nehéz pillanatokban is meg kell tartani az egységet” – fogalmazott az új edző, aki szerint a másodosztályban direktebb futballt játszanak a csapatok és a labdarúgás fizikális oldala erősebben kidomborodik.

A kispesti csapat története során másodszor esett ki az első osztályból, korábban éppen húsz éve, a 2003-2004-es idényben szerepelt az NB II-ben, akkor azonnal visszatértek.