Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Ezúttal nagyon sok dolog jól sikerült…”

A Ferencváros 6-1-re kiütötte a Paksot a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 5. fordulójának vasárnapi rangadóján…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a mérkőzés után elmondta, hogy nem szoktak mindig maradéktalanul elégedettek lenin, de ezúttal sokminden jól működött:

“Eezen a mai meccsen nagyon sok dolog jól sikerült, különösen az első félidőben. Lendületesen játszottunk, kihasználtuk a gyorsaságunkat, jó ütemben indultunk be, illetve egyéni akciókból is eredményesek voltunk. Külön öröm, hogy pontrúgás után két gólt is szereztünk, ennek volt köszönhető az első félidei nagyarányú vezetés, amit a második félidőben sikerült megtartanunk”

“Természetesen gyakorlunk bizonyos dolgokat, de azért azt látni kell, hogy ebben a sorozatban, amiben vagyunk, nagyon sok olyan edzés, ami relatíve előreviszi a dolgokat, kevesebb van, hiszen gondoljunk bele, csütörtökön Litvániában volt mérkőzésünk, utána kint edzettünk, azok kompenzálnak, akik kevesebbet játszanak, akik többet játszanak, azok regenerálnak, hazautazunk, szombaton van egy edzés úgy, hogy akik játszottak, azoknak még benne van a lábában a mérkőzés, szóval olyan sokmindent nem lehet velük kezdeni… Úgyhogy most azért túlzás lenne azt állítani, hogy ezt gyakoroltuk, amit csináltunk. Erre törekszünk, igyekszünk azért bizonyos dolgokat gyakorolni, illetve vannak játékosaink, akiknek megvan ehhez a képességük, ezt ki is kell használni, a második félidőben is lett volna több lehetőség, úgyhogy azt gondolom, hogy fontos, hogy a második félidőben pályára lépők is igyekezzenek kihasználni a gyorsaságukat, a cselezőkészségüket. És természetesen, amikor több idő van, akkor gyakorlunk ilyen dolgokat, amiket most viszontláttunk, de most az elmúlt két napban nem ezen volt a hangsúly” – mondta el a terhelés kapcsán a tréner.

“A tavalyi év nagyon sűrű volt, minden héten volt mérkőzés. Előtte, meg ahogy most is lesz, vannak szünetek a mérkőzések között, nem minden héten kell csütörtök-vasárnap ritmusban játszani. Ez másfajta felkészülést igényel, hogy a játékosok ne sérüljenek meg, rendelkezésre állhasson mindenki. Ezen igyekszünk az edzéseken, hogy friss maradjon mindenki. Természetesen, ha bejutunk a csoportkörbe, ott igyekszünk minél jobban szerepelni, de azért ne becsüljük le ezt a sorozatot, ha valaki végignéz a potenciális csoportkörös csapatokon, vannak ott olyan együttesek, akik az Európa Ligában, vagy akár a BL-ben is ott lehetnének” – tette hozzá Máté Csaba.

A zöld-fehérek három mérkőzésről hat ponttal rendelkeznek az új kiírásban.