Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Máté Csaba nem számított a menesztésére

A Ferencváros a válogatott-mérkőzések miatti szünetben jelentette be, hogy Máté Csaba helyét Dejan Sztankovics vette át a vezetőedző posztján…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros kispadját Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után elfoglaló Máté Csaba a Nemzeti Sportnak beszélt a felmentésének körülményeiről:

“Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt. Minden pontosan  úgy történt, ahogy Kubatov Gábor a sajtóban elmondta. Behivatott magához, és bevallom, még ez sem volt gyanús, hiszen ő általában a jó híreket közli. Most másként történt…”

“Hosszú távon terveztem vezetőedzőként, így is álltam a munkához, hiszen ilyenkor a játékosokkal sok konfliktusba bele kell állni. A kinevezésemet követően tiszta volt számomra, bármeddig is tart ez az időszak, többé nem leszek a Ferencváros másodedzője” – tette hozzá Máté Csaba.

A beugró tréner irányításával a zöld-fehérek tízből kilenc mérkőzést nyertek meg, és bejutottak az Európa-konferencialiga csoportkörébe:

“Tudom, könnyű így beszélni, hogy tízből kilencszer nyert velem a csapat. Történhetett volna egészen másképpen is. Azt sem tagadom, bizsergetett az érzés, vajon mit érek a csoportkörben, meddig jutok el a Fradival. Ne feledjük, utoljára tizenhárom éve Herczeg András vitt csoportkörbe magyar edzőként magyar klubot, azóta senki.”

“Tiszta a lelkiismeretem. Ha elölről kezdhetném, mindent ugyanúgy csinálnék. Az egyedüli vesztes mérkőzést is, a Puskás Akadémia elleni meccset is. Ott sem arról volt szó, hogy közünk nem volt a találkozóhoz. Talán minden edző kiegyezne olyan mérleggel, mint az enyém volt a Ferencváros kispadján. Sajnálom, hogy a játékosoktól nem tudtam elbúcsúzni, hiszen a válogatott szünet miatt mindenki rövid pihenőre ment, de a szakmai stábbal legalább le tudtuk zárni ezt az időszakot. Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt két hónap a Ferencváros történetében egy porszem, az én életemben viszont az egyik legszebb drágakő!” – jegyezte meg Máté Csaba.

„Rengeteg szeretetet kaptam. A Zalgiris ellen az egész Groupama Aréna a nevemet skandálta, kár lenne tagadni, ez megérintett. Már csak azért is, mert ha valaki, én jól tudom, ezt nem adják könnyen a szurkolók. De pozitívan nézek a jövőbe, nálam az a bizonyos pohár mindig félig teli van, és úgy gondolok az itt eltöltött időszakra, hogy akár sokkal hamarabb is véget érhetett volna, egyfelől köszönet ezért a klub vezetőinek, másfelől minden vezetőedzőnek, akivel együtt dolgozhattam, hiszen mindnek megvolt a lehetősége, hogy azt mondja, köszönöm Csaba, nem szeretnélek a stábomban látni. Mégis itt voltam tizenegy évig. Ez csak jelent valamit” – mondta el a tréner a szurkolók támogatásáról.