Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: kihagyhatja a Ferencváros elleni meccset a csapat korábbi játékosa

A belga sajtó szerint könnyen elképzelhető, hogy a hétvégi bajnokin elszenvedett sérülése miatt a KRC Genk meghatározó játékosa nem léphet pályára a Ferencváros ellen…

(Photo by Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images)

Egybehangzó belga lapértesülések szerint a KRC Genk ghánai támadója, Joseph Paintsil a Royal Antwerp elleni 3-2-es vereség alkalmával a hajrában két ütközést is elszenvedett, így kérdéses a játéka a Ferencváros elleni, csütörtöki Ekl-mérkőzésen.

A beszámolók szerint Paintsil a meccs után bordafájdalmakra panaszkodott, és várhatóan a következő napokban dőlhet el, hogy mennyire súlyos a sérülése. Abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy a csapat korábbi játékosa semmiképpen sem szeretné kihagyni a zöld-fehérek elleni összecsapást.

A 25 esztendős szélső kiesése nagy érvágás lenne a belga csapat számára, Paintsil ugyanis a Genk keretének második legértékesebb futballistája, aki az előző szezonban 14 bajnoki találata mellett 14 gólpasszt is kiosztott, a jelenlegi kiírásban pedig 19 meccsen 5 gól és 4 assziszt került a neve mellé. Paintsil annak idején 2017 nyara és 2018 júliusa között volt az FTC labdarúgója, a zöld-fehéreknél az NB I-ben 25 meccsen 10 gólig jutott.

A magyar bajnok és a belga csapat mérkőzése csütörtökön 18:45-től veszi kezdetét a Groupama Arénában.