Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: közülük kerülhet ki a Ferencváros következő fordulós ellenfele

A Ferencváros a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlennel továbbjutott az Európa-konferencialiga csoportköréből…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Miután a Ferencváros a második helyen végzett az Európa-konferencialiga csoportkörében, így a harmadik számú nemzetközi sorozat playoff-körében folytatja, ahol az egyik Európa-liga-csoportharmadikkal játszhat tavasszal oda-visszavágós párharcot a legjobb 16 közé jutásért.

Az Ekl-csoportelsők automatikusan bejutottak a nyolcaddöntőbe, ahová még nyolc csapat csatlakozik a playoff-kör párharcainak győztesei.

A magyar bajnok Ferencváros lehetséges következő ellenfelei között az Olympiakosz Pireusz (görög), az AFC Ajax (holland), a Real Betis (spanyol), a Sturm Graz (osztrák, a Royale Union Saint-Gilloise (belga), a Maccabi Haifa (izraeli), a Bolla Bendegúzt foglalkoztató Servette (svájci) és a Molde (norvég) csapatait találhatjuk.

Az Európa-konferencialiga playoff-kör résztvevői:

El-csoportharmadikok: Olympiakosz Pireusz (görög), AFC Ajax (holland), Real Betis (spanyol), Sturm Graz (osztrák, Royale Union Saint-Gilloise (belga), Maccabi Haifa (izraeli), Servette (svájci), Molde (norvég)

Ekl-csoportmásodikok: Slovan Bratislava (szlovák), Gent (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Bodö/Glimt (norvég), Legia Warszawa (lengyel), Ferencváros (magyar), Eintracht Frankfurt (német), Ludogorec Razgrad (bolgár)

Az Ekl playoff-kör sorsolását az UEFA csütörtök délután tartja meg.