Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angliába igazolhat a magyar válogatott játékosa – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint az angol másodosztályú bajnokság (Championship) egyik kiesőjelöltje szeretné soraiban tudni az MLS-ben játszó magyar labdarúgót…

(Photo by Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images)

A The Star értesülései szerint az angol másodosztályú Sheffield Wednesday csapata élénken érdeklődik az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar légiósa, Gazdag Dániel szerződtetése felől, akit a várakozások szerint kölcsönben szereznének meg a tengerentúli klubjától.

A 27 esztendős támadó középpályás két és fél évvel ezelőtt igazolt Philadelphiába, ahol maximálisan megtalálta a számításait, hiszen a támadófocit játszó együttes ünnepelt sztárja lett. Gazdag a 2022-es bajnoki idényben 22 találatig jutott, miközben csapata egészen a bajnoki döntőig menetelt, míg az MLS 2023-as kiírásában 32 mérkőzés alatt 14 gólt és hat gólpasszt jegyzett. Minden sorozatot figyelembe véve 114 találkozón 51 gólt szerzett és 15 előkészítést osztott ki eddig a Philly színeiben.

Bár Gazdagot még 2025 végéig élő szerződés köti a Unionhoz, minden bizonnyal nyitott lenne Európában folytatni a pályafutását, ha valóban kézzel fogható ajánlatot kapna Angliából.

A Budapest Honvéd korábbi futballistája 2019 óta 23 mérkőzésen négyszer volt eredményes a nemzeti csapatban.