Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Styles: “Ez volt a legjobb opció számomra…”

A magyar válogatott meghatározó játékosa a januári átigazolási időszakban az angol másodosztályba igazolt

(Photo by Ian Horrocks/Sunderland AFC via Getty Images)

Az angol harmadosztályú Barnsley-tól a második vonalban (Championship) szereplő Sunderlandhez került kölcsönben Callum Styles, a magyar válogatott középpályása. A 23 éves, 18-szoros magyar válogatott játékos januárban vakbélműtéten esett át, ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, a beavatkozás jól sikerült, szerinte néhány héten belül visszatérhet a teljes értékű edzésmunkához:

“Azt hiszem, a kölcsönszerződésem akkor lehet végleges, ha sikerül a feljutás, de erről a kluboknak kell dönteniük, a Sunderlandnek és a Barnsleynak. Az előző idényben a Millwall-lal nagyon közel voltunk a feljutáshoz, de akkor nem a Millwallnak, hanem a Sunderlandnek sikerült bejutnia a rájátszásba, most remélem, ez ismét sikerül a csapatnak.”

“A Sunderland volt a legjobb opció számomra, már csak azért is, mert  ha megnézzük, egy nagy csapatról van szó. A menedzsernek tetszik a játékom, jó érzésekkel érkeztem a csapathoz, alig várom, hogy bemutatkozhassak” – hangsúlyozta az eátigazolás kapcsán.

A nyári Európa-bajnokságra készülő válogatottról a futballista elmondta, hogy a szintén Angliában légióskodó magyarokkal, Kerkez Milossal és Szoboszlai Dominikkal néha beszélnek a tornáról.

“De inkább a családommal szoktam erről beszélni, főleg a barátnőmmel. Ez egy olyan torna, amiről álmodtam és keményen dolgoztam, hogy eljussak oda. De még nagyon sok munka áll előttünk addig. Nagyon izgatott vagyok emiatt” – fogalmazott.

A 23 éves védekező középpályás 2018 óta jelenlegi kenyéradója alkalmazásában áll, azóta kizárólag kölcsönben hagyta el az együttest. Styles az előző idényt a másodosztályú Millwall soraiban töltötte, de mivel magasabb osztályban nem talált csapatot magának nyáron, így egy újabb idényre visszatért a Barnsley-hoz. A mostani kiírásban 20 tétmérkőzés alatt három gólt és két gólpasszt regisztrált.