Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai: “Nem adtuk fel, nem vesztettük el a hitünket”

Az Európa-liga playoff körében a Freiburg a magyar válogatott támadója duplájával harcolta ki a továbbjutást kétgólos hátrányból…

(Photo by Oliver Hardt/Getty Images)

A Freiburg magyar válogatott szélsője, Sallai Roland az RC Lens elleni két fontos gólját követően a Nemzeti Sport részére értékelt:

“A csütörtöki egyike a legjobb meccseimnek, mégiscsak európai kupasorozat kieséses szakaszában játszottunk. Az első meccsen is lehetőségem volt gólokat szerezni, akkor nem sikerült, de mindig mondom, szerencse is kell az eredményességhez. Most megvolt.”

“Nem adtuk fel, nem vesztettük el a hitünket. Azt beszéltük a szünetben az öltözőben, hogy ha szerzünk egy gólt, könnyebben jöhet a második is. Emlékezetes mérkőzés kerekedett belőle, az biztos, szerintem örök emlék a szurkolóinknak is. Szeretnénk tovább írni ezt a történetet, élvezni akarjuk a szereplést az európai kupaporondon” – mondta el a továbbjutást követően.

Az Európa-liga pénteki sorsolásán eldőlt, hogy a Freiburg azzal a West Ham Uniteddel játszik a nyolcaddöntőben, amellyel a csoportkörben már találkozott.

“Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. A West Ham nagyon erős csapat, tele kiváló játékossal, és az előző idényben megnyerte az Európa-konferencialigát. De legalább ismerjük testközelből, mert az ősszel egy csoportban szerepeltünk vele, azaz kétszer is megmérkőzhettünk egymással. Sajnos mind a két mérkőzést a londoniak nyerték meg, Angliában kettő nullára, Freiburgban kettő egyre. De a hazai találkozón a második félidőben nagyon jók voltunk, tudtunk egyenlíteni az én gólommal, közel álltunk a győzelemhez, de sajnos egy egyéni hiba miatt kaptunk egy gólt, amely a vereségünket jelentette. Ám nagy előny, hogy sok tapasztalatot szereztünk a West Hamről, ismerjük a gyengeségeit, és a nyolcaddöntőben igyekszünk ezeket kihasználni” – mondta el a következő akadályról.

A legjobb nyolc közé jutásért esedékes párharcok első mérkőzéseit március 7-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később, március 14-én kerül sor.