Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thomas Tuchel szerint nem ő az egyetlen probléma a Bayernnél

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München még regnáló vezetőedzője, Thomas Tuchel szerint nem ő és az edzői stábja az egyetlen probléma a csapatban, hiába küldik el a szezon végén.

(Photo by Ralf Ibing – firo sportphoto/Getty Images)

Thomas Tuchel úgy véli, hogy nem csak ő a felelős a Bayern München gyenge formájáért ebben a szezonban, és reméli, hogy a távozásának bejelentése új lendületet ad neki és játékosainak is.

A német klub szerdán jelentette be, hogy az 50 éves edző a szezon végén távozik. A döntés azután született, hogy a Bayern vasárnap 3-2-re kikapott a Bochum otthonában a Bundesligában, ami sorozatban a harmadik vereségük volt minden sorozatot figyelembe véve. A Bayern ráadásul már nyolc pont hátrányban van a listavezető Bayer Leverkusennel szemben a német élvonalban.

“Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy hogy elégedett vagyok-e vele”

– mondta Tuchel az RB Leipzig elleni szombati mérkőzés előtt.

“Most csak az számít, hogy végre tisztán lássunk, ez pedig szabadságot hoz magával, és ez jót tesz a mérkőzéseknek és az edzéseknek. Szabadság az edzőnek, hogy hogyan cselekedjen. Nem kell a döntéseid hosszú távú következményeire gondolnod. Kicsit vakmerőbb lehetsz.”

Ebben a szezonban Tuchel a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába vezette a Bayernt, az A-csoport élén az FC Köbenhavn, a Galatasaray és a Manchester United előtt. A Bayern azonban hazai pályán sokszor küszködött, augusztusban elvesztette a Szuperkupát az RB Leipzig ellen, novemberben pedig a második fordulóban kiesett a Német Kupából a harmadosztályú Saarbrucken ellen.

“Soha nem éreztem, hogy mi edzői stábként elengedtük volna a csapat kezét”

– tette hozzá Tuchel.

“De ellentmondás van az edzések a mérkőzések között, és ezért az edző felelős. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősséget. Nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk, és már jó ideje elégedetlen vagyok. Most új helyzet van, de a helyzetet megoldottuk és kommunikáltuk, de nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma.”

A legfrissebb hírek szerint a Bayern célba venné a Leverkusen vezetőedzőjét, Xabi Alonsót Tuchel utódjaként. Alonso 2014 és 2017 között játszott a Bayernnél a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola irányítása alatt. A müncheni időszaka alatt három Bundesliga-győzelmet, egy Német Kupát és egy Német Szuperkupát nyert.