Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Varga és Pesic is duplázott, a Fradi kiütötte az Újpestet! – eredmények, tabella

A labdarúgó OTP Bank Liga (NB I) 22. fordulójának rangadóján, a 240. bajnoki derbin a Ferencváros kiütéssel nyert az ősi rivális Újpest otthonában.

Az Olympiakosz elleni kijózanító Európa-konferencialiga kiesést követően nem a legkönnyebb feladat várt a Ferencvárosra, hiszen az ősi rivális, tulajdonosváltáson áteső, komoly átalakulás előtt álló Újpest otthonába látogatott.

Érezhetően zavarodottan kezdte a Fradi a meccset, az Újpest lelkesedésével, bátor játékával komoly zavart okozott a ‘zöld-fehérek’ védelmében – A meccs elejének kaotikus Fradi-perceit talán egy képben tökéletesen összefoglalta, amikor Cristian Ramirez nemes egyszerűséggel saját csapattársa, Ibrahim Cissé arcába “bikázott” egy felszabadítást…

A Fradi végül rendezte a sorokat, megúszta kapott gól nélkül, majd a maga javára billentette a mérleg nyelvét. Dejan Sztankovics csapata Varga Barnabásnak valamint a kezdőcsapatba berekülő, agilisen futballozó Katona Bálintnak köszönhetően két helyzetét egyből gólra is váltotta: mindkétszer utóbbi volt az előkészítő, a magyar válogatott támadó pedig a befejező.

Az Újpestet érthetően megfogta a két bekapott gól, a szünetben hármat is változtatott Mészöly Géza. A cserék jót tettek a ‘lila-fehérek’ játékának, bátran és kezdeményezően futballozott az Újpest, csakhogy jött a Fradi harmadik komoly helyzete, amikor is a csereként beálló Marquinhos első labdaérintéseinek egyikéből gólt rúgatott az Európa-konferencialiga keretből kimaradó, a magyar bajnokságban viszont rendre meggyőzően és gólerősen teljesítő Stjepan Loncsarral – Itt eldőlt a derbi!

A folytatásban az Újpest összeomlott, a Fradi pedig kiütötte ellenfelét, miután a csereként beszálló Aleksandr Pesics a leshatárról kilépve előbb elegánsan külsőzött a hazai kapuba; majd a hajrához érve újra betalált – mindkétszer a fentebb dicsért Loncar gólpasszából.

Egyértelműen érezhető volt a minőségbeli különbség a két csapat között, amely a Fradi javára is billentette a találkozót. A derbi-győzelem mellett a Ferencváros annak is örülhetett, hogy zsinórban a 15 (!) győzelmét aratta ősi riválisa ellen.

 

Újpest – FTC 0-5 (0-2)
Szusza Ferenc stadion, Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Varga B. (36. és 44.), Loncar (65.), Pesic (75. és 83.)
Sárga lap: – illetve Loncar (75.), Marquinho (90+6.)
Piros lap: –

Újpest: Banai – Doka, Antzoulas, Kobouri, Fehér Cs. (Simon K., 46.) – Keita, Ganea (Kiss T., 57.), Mack (Tajti, 46.), Morschel (Radosevics, 74.), Pauljevics (49.) – Csoboth (Sasare, 46.). Vezetőedző: Mészöly Géza

FTC: Dibusz – Wingo, Cissé, Botka (Makrackis, 62.) – Loncsar, Katona B. (Marquinhos, 62.), Maiga,  Ramirez (Civic, 76.) – Ben Romdhane (Abu Fani, 62.), Zachariassen – Varga B. (Pesic, 67.). Vezetőedző: Dejan Stankovic

 

A 22. forduló teljes eredménysora: 

péntek:

MTK – Mezőkövesd 3-1

szombat:

Zalaegerszeg – Kecskeméti TE 3-1

DVTK – Fehérvár FC 4-0

DVSC – Puskás Akadémia 1-0

vasárnap:

Kisvárda – Paks 0-1

Újpest – Ferencváros 0-3

 

Az NB I aktuális állása.

Standings provided by Sofascore