Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Egy közös célért küzdünk, ez a bajnoki cím”

A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott a Fehérvár vendégeként a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 24. fordulójában, mellyel a tabella élére állt…

 

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics elégedetten értékelt a Fehérvár idegenbeli legyőzését követően:

“Nehéz elemezni a hibákat egy 2-0-s siker után, minden meccsen előfordulnak, ez a játék része. Amit mindenképp nézni kell, az az áldozat, a mutatott játék. A Fehérvár kemény ellenfél volt, tudtuk, hogy maximálisan motiváltak, jól védekeznek, jól szervezettek. A meccs előtt mondtam a srácoknak, legyenek türelemmel, mert nem az első percben kell megnyerni a meccset. Tudjuk, milyen győzelmi kényszerben játszani, főleg akkor, ha a végső cél a bajnoki cím megszerzése.”

“Egy közös célért küzdünk, ez a bajnoki cím. Néha nem szép és jó játékkal is jobb győzni, mint szép játékkal kikapni. Nagyon jó játékot mutattunk. Nagy köszönet a szurkolóknak, akik együtt éltek a játékkal, nagyszerű hangulatot teremtettek” – tette hozzá a tréner.

A szerb szakember külön kiemelte a mérkőzésen két gólt szerző Varga Barnabás játékát: “Nagyon szeretem benne, hogy megfelelően tud érkezni a labdákra, de kell mögé egy csapat is, akik olyan passzokkal szolgálják ki, mint most Marquinhos és Civic. A tizenhatoson belülre nagyszerűen érkezik, de azt is észre kell venni, hogy olyan helyzetekben is, amikor nincs nálunk a labda, ilyenkor is megnyilvánul a képessége. Nagyszerűen hozza azt, amit kell.”

A bajnokság élére álló Ferencváros a következő fordulóban a Puskás Akadémiát fogadja.