Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Márton: “Mindig fontos nekem Magyarország”

A magyar válogatott legfrissebb keretébe meghívást kapott a Hertha BSC Németországban született, ám magyar származású védőjátékosa…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A magyar válogatottba először meghívót kapó Dárdai Márton a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a meghívó fontosságáról:

“Amikor Marco Rossi meglátogatott, sokat beszélgettünk, a kerettagság is szóba került, de amíg ez a meghívó hivatalosan meg nem érkezett, nem éltem bele magam. Nyilván sokszor eszembe jutott, milyen lesz majd csatlakozni a magyar válogatotthoz. Berlinben születtem, német óvodába, német iskolába jártam, a német futballban nevelkedtem, de nyilván mindig fontos nekem Magyarország, a magyar válogatott. Tizenkét éves voltam, amikor édesapám lett a szövetségi kapitány, szinte az összes meccsen együtt szurkoltunk édesanyámmal, a testvéreimmel, a magyar barátainkkal apu csapatának, mind a két Európa-bajnokságon drukkoltam a magyar csapatnak. Marco Rossi szövetségi kapitány eljött hozzám, őszintén megbeszéltünk mindent, semmiféle félreértés sem volt, elmondtam, hogy nem akartam a sajtóban megjelent cikkekre, utalásokra reagálni. A kapitány elmondta, mit vár tőlem, én pedig akkor is azt mondtam, amit most: számíthat rám.”

Egyelőre örülök a meghívónak, és izgatottan várom, hogy Telkiben csatlakozzak a többiekhez. Akik közül többeket jól ismerek, a lipcseiek ellen játszottam, Willi Orbánnal nem lesznek nyelvi nehézségeink, persze a többiekkel sem. Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot jól ismerem, Schäfer András is Berlinben futballozik, szóval, sokakat ismerek. Már csak azért is, mert az Eb-selejtezőben is végig követtem a csapat szereplését” – tette hozzá a védelemben és védekező középpályásként egyaránt bevethető 22 éves labdarúgó.

“Dárdai Márton már néhány éve képbe került, de ezúttal személyesen beszéltünk és meggyőzött arról, hogy valóban szeretne szerepelni a magyar válogatottban. Annak ellenére, hogy Németországban született, német közegben nőtt fel. Ugyanakkor a Dárdai családból származik, magyarul beszél a családban, magyar a barátnője, magyarnak érzi magát. Reméljük, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket” – mondta el Marco Rossi szövetségi kapitány a legfrissebb kiválasztottjáról.