Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben győzte le nagyon simán a Hoffenheimet a Stuttgart – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának szombati játéknapjának zárómérkőzésén az idényben meglehetősen remek focival előrukkoló Stuttgart a Hoffenheimhez látogatott.

(Photo by Jan-Philipp Strobel/picture alliance via Getty Images)

A Stuttgart ezúttal is remek támadófocival rukkolt elő és egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük. A 7. percben megszerezhették volna a vezetést a vendégek, de Deniz Undav elpuskázta nagy lehetőségét és mellé lőtt. A 12. percben Oliver Baumann védett nagyot Hiroki Ito próbálkozását követően. A 16. percben azonban már Baumann is tehetetlen volt, Deniz Undav átadását követően Enzo Millot szerezte meg a vezetést a Stuttgartnak. A 25. és 27. percben Millot és Guirassy növelhette volna kettőre a vendégek előnyét, de mindkét játékos hajszálnyival elvétette a kaput. Még a szünet előtt sikerült meglőnie a vendégeknek, ezúttal is Undav készített elő, a befejező pedig Guirassy volt, aki már a 22. gólját szerezte a bajnokságban.

A második játékrészben már kevesebb helyzet alakult ki, de a Stuttgart így is aktívabb volt támadásban. A 63. percben Undav a két gólpasszát követően be is találhatott volna, azonban lövését Baumann hárítani tudta. A 68. percben végleg eldőlt a három pont sorsa, Hiroki Ito tekert a kapu elé egy szögletet, amire a csereként beálló Leweling érkezett a legjobb ütemben és a kapuba lőtt. A Stuttgart így sima 3-0-ás győzelmet aratott idegenben és visszaállította a forduló előtti 7 pontos előnyét a RB Leipziggel szemben.

Hoffenheim – Stuttgart 0-3 (0-2)
Helyszín: PreZero Arena (Sinsheim), Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők:ill. Millot (16.), Guirassy (45+1.), Leweling (68.)
Sárga lap: Kaderabek (45+3.) ill.
Kiállítás:ill.

Hoffenheim: Baumann – Akpoguma (Nsoki 46.), Grillitsch, Drexler – Kaderabek (Skov 78.), Tohumcu, Stach (Becker 67.), Jurasek – Bebou (Bulter 67.), Weghorst (Kramaric 67.), Beier. Vezetőedző: Pellegrino Matarazzo

Stuttgart: Nübel – Vagnoman, Anton (Stergiou 84.), Ito, Mittelstadt – Millot (Woo-Yeong 75.), Stiller, Karazor, Führich (Silas 76.) – Undav (Leweling 65.), Guirassy (Dahoud 84.). Vezetőedző: Sebastian Hoeness

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 26. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Köln – RB Leipzig 1-5

Szombat:
Darmstadt – Bayern München 2-5
Heidenheim – B. Mönchengladbach 1-1
Mainz – VfL Bochum 2-0
Union Berlin – Werder Bremen 2-1
Wolfsburg – Augsburg 1-3
Hoffenheim – VfB Stuttgart 0-3

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)
17:30 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore